18.07.2012

PV Center starejših Zimzelen sodeloval v projektu EPK

Velenje je eno izmed šestih slovenskih mest projekta Evropska prestolnica kulture, v okviru katerega se bo v letu 2012 zvrstilo 24 prireditev. Dogajanje so z izvirno zasaditvijo cvetja popestrili tudi zaposleni in stanovalci v PV Centru starejših Zimzelen iz Topolšice.

Pobuda o sodelovanju PV Centra starejših Zimzelen pri postavitvi večmedijske razstave z naslovom SUSTainART (v prostem prevodu trajnostna uporabna umetnost) je prišla s strani Visoke šole za varstvo okolja Velenje. Šola je v sodelovanju z Galerijo Velenje zasnovala multidisciplinarno vsebino, katere cilja sta bila predstaviti okoljske tehnologije na bolj privlačen, didaktičen in izkustven način ter v obliki večmedijske razstave javnosti približati uspešne domače naravovarstvene in okoljevarstvene tehnološke rešitve.

Postavitev je imela več prizorišč, del eksponatov pa je bil postavljen v zunanje okolje. Izvirna zasaditev cvetja zaposlenih in stanovalcev PV Zimzelena v prazne pločevinke je bila razstavljena na zidu pri velenjski galeriji. Odprtja razstave so se poleg dveh zaposlenih udeležili tudi stanovalci PV Zimzelena, ki so bili zadovoljni, da so prispevali droben kamenček v mozaik prireditev Evropske prestolnice kulture.