SKUPINA PV

Sporočila za medije

04.12.2008

Sprejem za ekipo sodelavcev, ki so izvedli videoprenos iz jame na splet

Dr. Milan Medved in mag. Marjan Kolenc sta v sredo, 3. decembra, v Vili Široko v Šoštanju sprejela sodelavce, ki so sodelovali pri izvedbi videoprenosa z odkopa G2B na površino. Direktor je povedal, da je po prenosu prejel veliko pozitivnih odzivov zelo različnih ljudi, tudi takšnih, ki s premogovništvom nimajo nobene povezave, odslej pa Premogovnik Velenje poznajo po tem tehnološkem dosežku. Tako je prav ta dogodek, videoprenos z najdaljšega odkopa v zgodovini v živo prek spleta, zelo spremenil mnenje javnosti o Premogovniku Velenje. Odslej njegovega imena ne povezujejo le z nezgodami, tonami premoga in negativnim vplivom na okolje, temveč z vrhunsko tehnologijo, ki jo predstavlja uporaba prenosa podatkov po optičnih kablih iz jame.
Direktor je poudaril, da gre za celovit projekt, v katerem so projektanti, izvajalci in uporabniki v jami dali kamen v mozaik uporabe sodobne tehnologije in razvoja v podjetju. Še pomembnejši je zato, ker je bil opravljen na najdaljšem odkopu in projektiranje odkopov v SZ predelu jame Preloge bo potekalo na takšen način.

»Ta projekt nam dokazuje, da obvladujemo vrhunsko tehnologijo in da smo na tehnološko zelo visokem nivoju. Pri tem pa se moramo še vedno zavedati vseh pasti in neznank, ki jih ta razvoj prinaša. Zato se moramo za poznavanje vseh podrobnosti in odpravljanje napak nenehno izobraževati,« je še dejal direktor.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas