SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.08.2012

Požirek Velenjskega jezera za tuje študente

V juliju je HTZ Velenje, hčerinska družba Premogovnika Velenje, v sodelovanju z inštitutom za ekološke raziskave Erico kot udeležencem Poletne šole, ki jo je organizirala Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije v Celju, predstavil prodajni program skupine AquaVallis in razvojne usmeritve. Dvotedenskega programa šole so se udeležili študentke in študentje iz Velike Britanije, Francije, Madžarske, Rusije, Bosne in Hercegovine ter Slovaške. V Šaleški dolini so spoznali uspešno ekološko sanacijo energetskega območja, obiskali ERICo, HTZ Velenje, ESOTECH in Termoelektrarno Šoštanj.

Namen mednarodne poletne šole je bil na praktični način spodbuditi udeležence h kreativnemu razmišljanju in k inovacijam. Ob spoznavanju okoljske problematike so največ pozornosti namenili podjetniškim izzivom, ki se pojavljajo ob reševanju okoljskih problemov. V delavnicah so študentje spoznavali tudi problematiko oskrbe s pitno vodo, obdelavo odpadnih voda in obnovljivih virov energije. Predstavljen jim je bil potencial poslovno-inovacijskih pristopov na tem področju.

Ob Velenjskem jezeru smo predstavili neodvisno mobilno filtracijsko enoto (NME) in športno plastenko AquaVallis™. S pomočjo sončne energije, potopne črpalke in vgrajenega filtracijskega sistema AquaVallis™ so udeleženci lahko popili kozarec vode iz Velenjskega jezera. V neznosni vročini je kozarec domače vode zelo prijal.

Fotografija: Neodvisna mobilna filtracijska enota (Arhiv PV)

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas