SKUPINA PV

Sporočila za medije

24.09.2012

Premogovnik Velenje med nominiranci za naj fotografijo

Sekcija internih komunikatorjev, ki deluje v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi, je tudi letos razpisala nagrado Papirus 2011. V Premogovniku Velenje smo tekmovali v treh kategorijah, in sicer: z internim glasilom Rudar, naslovnico in fotografijo. V kategoriji najboljša fotografija smo prijavili fotografijo ponošen »knapovski šuh«, objavljeno v februarski številki internega časopisa Rudar, avtorja Aleksandra Kavčnika. Slednjo je žirija uvrstila v ožji izbor, med najboljše tri.

Za najboljšo tiskano interno revijo je Sekcija za interno komuniciranje PRSS prejela 21 prijav, za najboljšo spletno interno revijo so prispele tri prijave, za najboljšo naslovnico je prispelo 9 prijav in za najboljšo izvirno fotografijo, objavljeno v tiskani interni reviji, je prispelo 6 prijav. Zmagovalci v vsaki kategoriji bodo znani na podelitvi nagrad v okviru 16. SKOJ-a 8. novembra 2012 v Portorožu.
Na prijavljeni fotografiji je prikazan ponošen čevelj v prostorih Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju. Upodobljeni predmetni svet kot tudi način predstavitve v prostorih Starega jaška, kjer se je premogovništvo pred več kot 137 leti pravzaprav tudi začelo, zelo zgovorno pričata o rudarjih in njihovem življenju. Črno-bela fotografija gledalcu posreduje vzdušje, ki omogoča, da dobesedno začuti dodatno dimenzijo rudarskega življenja. Ponošen »knapovski šuh« simbolizira trdo delo rudarja.

Avtor fotografije Aleksander Kavčnik, ki je kot rudar zaposlen v Premogovniku Velenje in se v prostem času najraje ukvarja s fotografiranjem, se ni dolgo odločal, kaj naj umesti na fotografije, saj mu je idealen prostor praktično vsak dan na dosegu: »Premogovnik Velenje ter vsa ikonografija, ki je povezana z rudarstvom, sta bila prava izbira. Obešalniki, obrabljen »knapovski šuh«, viseča oblačila ... so med obiskovalci razstave vzbudili veliko zanimanje in dobre kritike,« je dejal. S svojo serijo fotografij, ki jih je posvetil Premogovniku Velenje, se je predstavil v mariborski galeriji Stolp, kjer so v okviru Evropske prestolnice kulture – Maribor 2012 odprli fotografsko razstavo »Zaprti prostori«, v Novem Sadu in v Galeriji Šoštanj.


 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas