SKUPINA PV

Sporočila za medije

25.09.2012

Harmonikarski orkester Barbara Premogovnika Velenje v Avstriji pometel s konkurenco

V soboto, 8. septembra 2012, je bila v kraju Bad Bleiberg v Avstriji že dvanajstič zapored tradicionalna prireditev »Bergmandelfest«. Vsa ta leta se prireditve s povabilom organizatorja udeležijo tudi člani Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje, ki so letos v rudarskih igrah zlahka premagali konkurenco in osvojili prvo mesto.

Bad Bleiberg je majhen avstrijski kraj, v preteklosti znan po odkopavanju svinčeve in cinkove rude. Leta 1993 so rudnik zaprli in v njem uredili podzemni muzej »Terra Mystica«, ki goji zelo dobre poslovne stike z Muzejem premogovništva Slovenije; čigar predstavnik se je tudi udeležil prireditve.

Na »Bergmandelfestu« oziroma prazniku rudarskega škrata za udeležence iz rudarskih mest organizirajo tekmovanja v različnih rudarskih disciplinah, kot so vrtanje vrtine, dviganje bremena z lesenim rudarskim vitlom in smučanje oziroma tek na smučeh po travi. Ker so vsi člani Harmonikarskega orkestra zaposleni v Skupini Premogovnika Velenje, ni bilo težko izbrati tistih treh, ki so zastopali barve našega Premogovnika. V mednarodni konkurenci so se pomerili z ekipami iz Avstrije in Slovenije ter z velikim naskokom pred ekipo iz Idrije osvojili prvo mesto. Zmagovalno trojico so sestavljali Boris Lesjak, Mitja Avberšek in Aleš Majhen. Ob koncu tekmovanja se je druženje razvilo v družabni dogodek, na katerem so člani Harmonikarskega orkestra za več kot petsto udeležencev pripravili koncert.

Člani Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje nadaljujejo dejavnosti pri snemanju nove zgoščenke. Pri tem so zelo uspešni. Ob petnajstletnici svojega delovanja bodo na začetku decembra letos – ob prazniku svete Barbare, zavetnice rudarjev – v Muzeju premogovništva Slovenije pripravili tradicionalni koncert in objavili izid nove zgoščenke.

 

 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas