SKUPINA PV

Sporočila za medije

10.10.2012

Domače slovenske pesmi v izvedbi Rudarskega okteta Velenje

Skrb, da slovenska ljudska pesem ne bo nikoli izumrla, ker je za naš narod neprecenljiva, bo vodilo koncerta Rudarskega okteta Velenje, ki mu bomo lahko prisluhnili v nedeljo, 14. oktobra 2012, ob 17. uri v Domu krajanov v Šentilju pri Velenju.

Prepevanje slovenskih ljudskih pesmi, ohranjanje ljudske glasbe in izročila, vse to bo moč doživeti na koncertu Rudarskega okteta Velenje, katerega umetniški vodja je Danica Pirečnik. Članom okteta se bosta pridružili Vokalna skupina Smo, kar smo iz Črne na Koroškem in otroška skupina Šaleškega folklornega društva Koleda. Glasba in pesem združujeta dobre ljudi, zato so na brezplačnem koncertu dobrodošli tudi prostovoljni prispevki. Projekt sicer sofinancira Mestna občina Velenje.

Natanko pred 33 leti so se zbrali ljubitelji dobrega petja in ustanovili Rudarski oktet Velenje, ki svojo uspešno pot nadaljuje še danes. Razvili so se v vrhunske glasbenike z bogatim repertoarjem pesmi – od stanovske, narodne in umetne, renesančne, romantične, domovinske pesmi do črnske duhovne in še mnoge druge. Tem melodijam pa bomo lahko prisluhnili ob kateri drugi priložnosti, saj bo tokratni koncert namenjen slovenskim ljudskim pesmim.

 


Rudarski oktet Velenje (foto Ivan Hans Avberšek)
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas