SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.10.2012

Premogovnik Velenje na mednarodnem hišnem sejmu v Zagorju

Premogovnik Velenje in Tevel sta v sodelovanju s podjetji Bartec Varnost, ETI in STTIM med 16. in 18. oktobrom 2012 organizirala mednarodni hišni sejem v Kisovcu pri Zagorju ob Savi. Na sejmu so sodelujoči predstavili tehnologije, produkte in znanje poslovnim partnerjem iz Bosne in Hercegovine, Poljske, Rusije, Švedske, Makedonije in Hrvaške.

Udeležence je v sredo, 17. oktobra 2012, uvodoma pozdravil direktor podjetja Tevel Iztok Živko, ki je sejem tudi uradno odprl. Prisotne sta nagovorila tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktorica Gospodarske zbornice Slovenije – Območne zbornice Zasavje Staša Baloh Plahutnik.

Predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved je v uvodu v strokovni del sejma povedal: »Premog je nepreklicno povezan z Zasavsko in s Šaleško dolino – povezan je tako z delom kot tudi z dojemanjem pomembnosti tega neprecenljivega energenta. Premog je namreč kruh, saj za razliko od ostalih energentov daje energetsko stabilnost državi brez mednarodnega političnega vpliva. Zaradi vpliva na okolje se mora uporabljati v modernih energetskih objektih z moderno proizvodnjo premoga. Premogovnik Velenje je po mnenju mednarodnih strokovnjakov referenčna točka za podzemno proizvodnjo premoga v Z Evropi. To je zasluga domačega znanja naših inženirjev, tehnologov, rudarjev in drugih strokovnjakov, ki so tukaj prisotni.«

Na razstavišču je Premogovnik Velenje, kot eden izmed najmodernejših podzemnih rudnikov na svetu, predstavil Velenjsko odkopno metodo, razvoj novih tehnologij za vrtanje in možnosti za optimizacijo procesov za povečanje učinkovitosti in varnosti v rudnikih premoga z uporabo najnovejše informacijske in komunikacijske tehnologije. Naprave, ki so jih predstavili, so: drobilnik premoga, rudarski podajalnik lokov, rudarski vrtalni stroj in napredovalni stroj GPK–PV.

Tovrstni dogodki so odlična priložnost za predstavitev naših inovativnih rešitev in najnovejše tehnologije, ki je plod razvoja naših strokovnjakom. Tehnološki napredek v Premogovniku Velenje ponuja dobre priložnosti tudi za gospodarsko sodelovanje z drugimi državami;  zlasti tam, kjer obstaja potreba po uvajanju novih tehnologij (sodelovanje s premogovniki v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Turčiji, Indiji, azijsko-pacifiški regiji). Na te trge prenašamo znanje, izkušnje, opremo in programe.

Premogovnik Velenje stremi k prodiranju na tuje trge in usmerjanju na programe izven dejavnosti  pridobivanja premoga. Uresničujejo napovedi iz leta 2008, da bo Skupina Premogovnik Velenje v 5 letih 30 % prihodkov ustvarjala na trgih izven osnovne dejavnosti in s tem zagotavljala rast celotne Skupine na vse bolj konkurenčnem trgu.

Nekaj podatkov o sodelujočih podjetjih:

Podjetje Tevel iz Kisovca ima bogate izkušnje s področja načrtovanja in izvajanja protieksplozijske zaščite, zato se je predstavilo z inovativnimi rešitvami za detekcijo plina in avtomatizacijo tehnoloških procesov v rudnikih s podzemno eksploatacijo.

Premogovnik Velenje je kot eden izmed najbolj modernih rudnikov na svetu predstavil Velenjsko odkopno metodo, razvoj novih tehnologij za vrtanje in možnosti za optimizacijo procesov za povečanje učinkovitosti in varnosti v rudnikih premoga z uporabo najnovejše informacijske in komunikacijske tehnologije. Predstavili so tudi blagovni znamki hčerinske družbe HTZ Velenje, in sicer vodne filtre z vgrajenim mikrobiološkim filtracijskim sistemom Aquavallis ter moderna delovna oblačila in oblačila za prosti čas Modeo.

Bartec Varnost iz Zagorja ob Savi s svojimi komponentami in sistemi ščiti ljudi, okolje, stroje in naprave. Predstavili so se s svojimi glavnimi proizvodi, kot so elektromotorji, elektrooprema za rudarstvo, elektromaterial, inženiring in servis. Sicer oskrbujejo podjetja na področjih petrokemije, kemije, farmacije, strojegradnje in rudarstva.

ETI iz Izlak se je predstavilo s proizvodnjo naprav za distribucijo električne energije, tehnično keramiko ter orodji in napravami.

STTIM iz Trbovelj je predstavilo razvoj, izdelavo, sestavo in prodajo opreme za rudarstvo, transport, energetiko, železarstvo in pripravo mineralnih surovin.

 


Predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved, župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, direktor podjetja Tevel Iztok Živko in direktorica Gospodarske zbornice Slovenije – Območne zbornice Zasavje Staša Baloh Plahutnik.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas