SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.10.2012

Slovenske ljudske pesmi v izvedbi Rudarskega okteta Velenje

Dom krajanov v Šentilju pri Velenju je bil 14. oktobra 2012 skoraj premajhen za vse, ki so želeli preživeti s slovenskimi ljudskimi pesmimi obarvano nedeljsko popoldne. Njihova brezčasna sporočila so prisotnim skozi pesmi predajali člani Rudarskega okteta Velenje z gosti.

Pred 33 leti so se zbrali ljubitelji dobrega petja in ustanovili Rudarski oktet Velenje, ki svojo uspešno pot pod vodstvom Danice Pirečnik nadaljuje še danes. Imajo izredno bogat repertoar pesmi, zato njihovi nastopi vedno znova ponujajo nekaj posebnega. Takšen je bil tudi koncert slovenskih ljudskih pesmi v Šentilju pri Velenju, s katerim so dokazali, kako pomembno je ohranjati ljudsko glasbo in izročila. Pristnost in domač pridih so koncertu dala tudi oblačila, v katera so bili odeti člani okteta. Eno izmed slovenskih narodnih noš jim je posebej za to priložnost posodilo Šaleško folklorno društvo Koleda.

Koncert je s slovenskimi koroškimi pesmimi popestrila vokalna skupina Smo, kar smo iz Črne na Koroškem. Še posebej simpatičen je bil nastop otroške skupine Šaleškega folklornega društva Koleda, ki se je pod mentorstvom Marije Žnidar in Katje Rizmal predstavila s plesom in z igro. Med nastopajočimi je s humornimi vložki spretno krmaril povezovalec prireditve Zvone Lah, ki je v veliki meri pripomogel, da so bili obrazi poslušalcev ves čas nasmejani. Za vse goste so prijateljice okteta spekle domače dobrote.

Projekt je na podlagi javnega razpisa za izbiro kulturnih programov in projektov sofinancirala Mestna občina Velenje.

 


Foto Drago Goršek.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas