SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.10.2012

Ustvarjalne delavnice v PV Centru starejših Zimzelen

V PV Centru starejših Zimzelen v Topolšici si nenehno prizadevajo za razgiban in pester vsakdanjik. Ob mnogih dejavnostih, ki jih organizirajo za stanovalce in zaposlene, so se odločili za izvedbo različnih ustvarjalnih delavnic tudi za zunanje udeležence. Za vse, ki si želijo ob prijetnem druženju obogatiti se s koristnimi nasveti in veščinami, so pripravili pester nabor različnih aktivnosti.

Ljudje smo zakladnice najrazličnejših znanj, spretnosti, tako tistih, zaradi katerih smo uspešni na poklicni poti, kot takšnih, ki jih negujemo in bogatimo za svoje lastno zadovoljstvo. In bolj ko znanje delimo, več ga imamo. Takšno razmišljanje je bilo med drugim vodilo PV Centra starejših Zimzelen pri odločitvi o organizaciji različnih delavnic učenja ročnih spretnosti, ustvarjanja porabnih izdelkov in razdeljevanja znanja. Poimenovali so jih krožki Socvetje. Krožki potekajo v prostorih centra, za njihovo izvedbo pa skrbijo prostovoljci. Pester nabor krožkov udeležencem omogoča, da se preizkusijo v najrazličnejših ročnih spretnostih – v peki kruha, polstenju, kvačkanju, pletenju košar, aranžiranju cvetja, izdelavi nakita iz žice, pripravi kozmetične kreme, zeliščarstvu, izdelovanju rož iz papirja in drugim. Prijave zbirajo pri animatorki Ani Šimenc na telefon 031 792 416 ali po elektronski pošti ana.simenc@pvzimzelen.si.

V PV Centru starejših Zimzelen vse od ustanovitve leta 2009 razvijajo programe za kulturno in družabno življenje stanovalcev. S številnimi aktivnostmi spodbujajo kreativnost stanovalcev in motiviranost za čim daljšo lastno oskrbo, skrbijo za njihovo sprostitev, ohranjanje stikov z okolico ter zadovoljevanje duhovnih in kulturnih potreb. V ta namen pripravljajo različne dogodke in aktivnosti, kot so predavanja, praznovanja, prireditve, pikniki, izleti in drugo.

Nabor krožkov Socvetje
peka kruha in žemljic, 25. oktober, 10 evrov;
kvačkanje, 7. november, 15 evrov;
pletenje košar, 15. november, 10 evrov;
suho polstenje, 22. november, 15 evrov;
aranžiranje cvetja, 29. november, 25 evrov;
mokro polstenje, 13. december in 10 januar 2013, 20 evrov;
nakit iz žice (izdelava prstana), 6. december, 25 evrov;
priprava kozmetične kreme, januar 2013;
slano testo in njegova uporaba, februar 2013;
zeliščarstvo, konec februarja 2013;
izdelovanje rož iz papirja, marec 2013;
vitraž v tiffany tehniki, marec 2013.
 
Prisrčno vabljeni!


Za mrzle zimske dni si lahko naredite tople copate.

Predmeti, ki jih naredimo sami, imajo neprecenljivo vrednost.
  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas