SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.11.2012

Oktobrski Rudar v znamenju Muzeja premogovništva Slovenije

Od pekla do raja - takšno pot je v letošnjem letu prehodil velenjski Muzej premogovništva Slovenije, zato mu v oktobrski številki Rudarja posvečamo še posebno pozornost. Z organizacijo koncerta skupine Laibach smo uradno odprli podzemni del Muzeja, ki smo ga po januarskem požaru uspešno sanirali, obnovili in celo nadgradili z dodatnimi scenami. Ponovno smo dokazali, da smo kos vsem izzivom, zato naša dediščina ne bo šla v pozabo in zapuščine dela mnogih generacij rudarjev ne bomo prepustili zgodovini. Preberete si lahko vse o poteku sanacije, pomenu muzeja za rudarje, o neizmerni povezanosti in novi dobi muzeja. Pozabili nismo niti na zapis o enkratnem in nepozabnem odprtju razstave Laibach kunst – Glűck auf ter o izjemnem koncertu Laibachov skoraj 200 metrov pod zemljo.

Neprecenljiva rudarska dediščina je tudi znanje, zato vsem, ki uspešno opravijo pripravniške in nadzorniške strokovne izpite pripravimo slovesnost. Komu vse smo podelili priznanja in kako je potekalo usposabljanje z naslovom »Aktualni izzivi za zaposlene« si lahko preberete v Rudarju. Dodatna potrditev rudarskega znanja je tudi prejem srebrnega priznanja GZS za naj inovacijo.

V oktobru smo izvedli 15. Strateško konferenco Skupine Premogovnik Velenje. Pripravili smo zapis o naši jasni viziji, poslanstvu in dobro zastavljenih strateških ciljih. S preteklim petletnim obdobjem smo se dobro pripravili na prihodnjih nekaj desetletij.

V tokratni številki si lahko preberete tudi o tem, kako je bilo na Mednarodnem hišnem sejmu, ki smo ga skupaj s partnerji pripravili v Kisovcu pri Zagorju ob Savi. Naši strokovnjaki so predstavili razvojno-raziskovalne projekte, ki jih vodijo v Razvojnem centru Energija. Za katere projekte gre, preberite v Rudarju.

Podjetje smo ljudje in to znova dokazujemo s predstavitvijo ene izmed naših sodelavk ter našega primarnega poklica rudar.

Tudi v ostalih podjetjih v Skupini se je veliko dogajalo: HTZ Velenje ima novo linijo za prašno lakiranje, njihov Elektroremont širi svoja znanja, z blagovno znamko AquaVallis utrjujejo poslovne vezi z Nigerijo, za Center ponovne uporabe Velenje so v retro stilu obnovili stare fotelje ter sodelovali pri projektu Priprave izpiralnih vod za mlekovode. Družba RGP je v TEŠ 6 dosegla velik gradbeni dosežek, ki je svojevrsten slovenski rekord. V PV Zimzelenu svoje bogato znanje prenašajo tako na stanovalce kot zunanje udeležence. V Rudarju najdete seznam najrazličnejših delavnic ročnih spretnosti, ki so jih poimenovali krožki Socvetje.

Tudi za Spodnjo Savinjsko dolino je značilno rudarstvo, zato smo se pogovarjali s predsednikom Etnološkega društva Srečno. Konjeniški klub Velenje letos obeležuje 20-letnico svojega delovanja, zato si lahko preberete vse o njihovem delovanju in dosedanjih uspehih. Zimsko-letni turistični center Golte je prejel še eno prestižno nagrado, za prihajajočo zimsko sezono pa že pripravljajo številne novosti. Katere? Preberite v Rudarju. V njem najdete že stalni rubriki Branje je zakon in Kotiček za jezik, posebno pozornost pa smo namenili bolezni sodobnega časa – depresiji. V Velenju je plesala vsa Evropa, tam so bili tudi naši uniformirani rudarji.  Pihalni orkester Premogovnika Velenje vstopa v novo abonmajsko sezono in skupaj z njimi tudi mi.

Za vse ljubitelje fotografiranja smo objavili fotografski natečaj »Rudarski motiv«, zato vas vabimo, da skozi objektiv pokažete svojo kreativnost in drznost. Povabili smo vas tudi na 8. Tradicionalni štafetni tek sv. Barbare.

Vse to in še več v jesensko obarvanem Rudarju. Več na http://www.rlv.si/si/files/default/Rudar/2012/RUDAR%2009%202012_edit.pdf

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas