SKUPINA PV

Sporočila za medije

07.11.2012

HTZ Velenje obnavlja stilno pohištvo

HTZ Velenje se je odzval prošnji novoustanovljenega Centra ponovne uporabe v Velenju za pomoč pri obnovi starih foteljev v retro stilu. V Galanterijskem oddelku Proizvodnje zaščitnih sredstev so z obnovo stolov znova dokazali inovativnost in obrtniško naravnanost podjetja, kar je v današnjem času prava redkost.

Center ponovne uporabe v Velenju, katerega namen je družbeno koristna dejavnost, je pri pripravi prostorov za svoje delovanje prosil za pomoč HTZ Velenje.  Galanterijski oddelek, ki je v podjetju del Proizvodnje zaščitnih sredstev, je prenovil dva stola v atraktivna sedeža in tako poskrbel za čudovit starinski kotiček. V Centru ponovne uporabe bodo sicer lahko prebivalci Šaleške doline oddali stvari iz gospodinjstev, le-ti bodo predmete popravili in inovativno obnovili, kot so to že storili s pomočjo HTZ Velenje. Predmeti bodo na voljo novim uporabnikom po simbolični ceni.

Proizvodnjo zaščitnih sredstev HTZ Velenje, ki zaposluje skoraj 30 oseb, od tega večino invalidov, sestavljajo krojaški, galanterijski, rokavičarski in čevljarski oddelek. Galanterijski oddelek razpolaga s številnimi vzorci in ima strokovno usposobljen kader, kar omogoča obnovo sedežev, stolov in ostalega oblazinjenega pohištva. Po želji naročnika obnovijo celotno pohištvo ali posamezne dele, pri večjih kosih se lahko dogovorijo tudi za prevoz.


 


V HTZ Velenje obnavljajo tudi stilno pohištvo. (foto: Bernarda Oštir)
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas