SKUPINA PV

Sporočila za medije

09.11.2012

Miran Beškovnik iz Premogovnika Velenje zmagovalec mednarodnega fotonatečaja

EUROCOAL – Evropsko združenje za premog in lignit (European Association for Coal and Lignite) s sedežem v Bruslju je letos v sodelovanju s Posvetovalno komisijo za spremembe v industriji – CCMI EESO organiziralo fotografski natečaj na temo "Obrazi modernizacije evropske industrije premoga". Strokovna komisija, ki so jo sestavljali ugledni in uveljavljeni fotografi ter umetniki, je razglasila skupna zmagovalca natečaja. To sta Miran Beškovnik iz Slovenije in Klaus Görgen iz Nemčije.

Miran Beškovnik, ki je zaposlen v Premogovniku Velenje in se v prostem času ukvarja s fotografiranjem, je že drugič prejel nagrado za svojo fotografijo 'Začetniki'. Že v preteklem letu mu je Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu s sedežem v španskem Bilbau, med več kot 2500 fotografi iz celotne Evrope, podelila nagrado za najboljšo fotografijo.

Najboljše fotografije z omenjenega natečaja bodo razstavljene v stavbi Jacques Delors Evropskega ekonomsko-socialnega odbora na tretjih Evropskih dnevih premoga (EUROPEAN COAL DAYS) v Bruslju med 12. in 16. novembrom 2012. Na konferenci, organizirani s strani EURACOAL, bodo imeli poleg odprtja razstave govore in predstavitve poslanci EU parlamenta, EU komisije in predstavniki velikih podjetij ter združenj iz vsega sveta.
 
Tovrstne nagrade so spodbuda vsem zaposlenim v Skupini Premogovnik Velenje, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s fotografiranjem, da s tem nadaljujejo tudi v prihodnje. V ta namen smo v Premogovniku Velenje razpisali fotografski natečaj z naslovom »Rudarski motiv«, s katerim želimo spodbuditi še druge sodelavce kot tudi vso zainteresirano javnost. Nanj se lahko prijavijo do 21. decembra 2012.


Nagrajena fotografija Mirana Beškovnika
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas