SKUPINA PV

Sporočila za medije

31.05.2013

Adrenalinska zabava ali pohodniški užitki v neokrnjeni naravi Golt

Zimsko-letni turistični center Golte s hotelom na nadmorski višini 1410 metrov tudi v poletnem času ponuja nepozabne trenutke. Na Golteh za adrenalina željne obiskovalce pripravijo posebna adrenalinska doživetja, kot so: jadralno padalstvo, rafting po divjih vodah, kanjoning, paintball, jamarstvo, zorbing, lokostrelstvo, zip-line, kolesarski downhil spust v dolino, nočne orientacijske pohode in drugo. Privoščite si poletno raziskovanje neštetih možnosti, ki jih za sprostitev, oddih in razkošje spominov ponuja lahko dostopna planota Golte. Pravo pot za svoje sposobnosti najdejo tako izkušeni planinci kot tudi družine z otroki.

Golte so že dolgo tudi privlačen cilj kolesarjev, ki se na planino podajo iz različnih smeri iz Mozirja, Ljubnega ali Smrekovca. Planina Golte je izziv tako za gorske kolesarje, kot tudi za cestne kolesarje, ki se lahko po nanovo asfaltirani cesti iz smeri Mozirja pripeljejo do Alpskega vrta. Pot od Mozirja do vrta je dolga 17 km, pri tem je 1050 metrov višinske razlike. Že 15. junija se lahko preizkusite na Ghostovem kolesarskem vzponu na Golte v sodelovanju z White rabbit outdoor in Graffin ali 7. julija v tradicionalnem Gorskem triatlonu Golte.

Če vam je pohajkovanje po prečudovitih vršacih okoliških gor premalo, preizkusite še kaj drugega. Adrenalinska doživetja so na Golteh neizbežna. Na Golteh najdemo tudi več kraških pojavov, jame sežejo tudi do globine 60 metrov in več. Za obisk je potrebno spremstvo usposobljenih vodičev. Kot zanimivost je gotovo jama Ledenica, v kateri najdete sneg celo leto, tudi v poletnih mesecih.

V Hotelu Golte vam poleg 52 sob z balkonom nudijo obisk wellness centra, fitnesa, gorske knjižnice ali zunanje plezalne stene. V sodobno urejeni kongresni dvorani organizirajo seminarje, konference, team buildinge, poslovna srečanja, izobraževanja, poroke in razna praznovanja. V začetku junija bo na Golteh potekala tudi mednarodna konferenca CogasOut, katere organizator je Premogovnik Velenje. Pričakujejo več kot 50 tujcev, večinoma iz Azije.

Nudijo tudi možnost organiziranja piknikov z njihovo pomočjo ali pod lastno taktirko. Najemite kočo Trije ploti in si na eni izmed najlepših razglednih točk v Sloveniji privoščite sproščujoč piknik. Vsa oprema, potrebna za nepozaben piknik v prelepi naravi krajinskega parka že čaka na vas.

Nihalka Žekovec bo redno obratovala v mesecu juliju. Vožnje so mogoče za najavljene skupine. Odločite se in izkoristite nepozabna doživetja z obilo adrenalinske zabave in pohodniških užitkov v neokrnjeni naravi. Za vsa adrenalinska doživetja poskrbijo v Hotelu Golte.

 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas