SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.01.2009

Na ogled slike Beti Bricelj

V razstavišču Barbara Premogovnika Velenje – v črni garderobi Muzeja premogovništva Slovenije na Starem jašku in upravni zgradbi Premogovnika Velenje na Partizanski cesti 78 – bodo do 24. februarja na ogled abstraktna likovna dela Postojnčanke, diplomirane slikarke Beti Bricelj.

Umetnica je leta 2000 diplomirala na Visoki strokovni šoli slikarstva v Ljubljani pri prof. Mladenu Jernejcu z diplomsko nalogo Prvine aboriginske umetnosti v abstrakciji treh svetih barv. Po študiju je nadaljevala in nadgrajevala izobraževanje v Avstraliji, kjer je prebivala leto dni in raziskovala aboriginsko kulturo. Pred osmimi leti se je začela ukvarjati z optično umetnostjo, ki se je sicer v svetu najbolj razmahnila sredi 60. let prejšnjega stoletja.

Polona Škodič, dipl. umet. zgod. in likovna kritičarka, je ob odprtju razstave poudarila, da slikanje kalejdoskopskih slik zahteva matematično natančno, dodelano in potrpežljivo ustvarjanje, slike pa nato s svojo razgibano in živobarvno postavitvijo kvadratov na platno ustvarjajo gibanje krogov, vetrnic, dajejo občutek rasti in širijo neverjetno energijo.

Razstavo je odprl direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved, ki je dejal, da ga razstavljena dela spominjajo na delo v jami, kjer rudarji delajo s težkimi, z okornimi jeklenimi stroji, gledano v celoti pa je njihovo delo dinamično, nikoli enako in polno energije.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas