SKUPINA PV

Sporočila za medije

24.07.2013

Premogovnik Velenje vse bolj uspešen na turškem rudarskem trgu

Premogovnik Velenje je junija 2012 podpisal pogodbo s prvim od turških rudnikov, ki želi posodobiti svojo proizvodnjo z naprednejšo in tehnološko bolj dovršeno opremo. Turškemu rudniku SOMA KÖMÜR İŞLETMELERİ A.Ş je že dobavil osemdeset garnitur ščitnega hidravličnega podporja za podzemni kop, zdaj poteka še odprema dveh napredovalnih strojev.

Podpis pogodbe s turškim rudnikom SOMA KÖMÜR İŞLETMELERİ A.Ş je zagotovo tudi odraz dolgoletnih vlaganj Premogovnika Velenje v razvoj tehnologij in lastnega strokovnega kadra. Po uspešni dobavi garnitur ščitnega hidravličnega podporja tipa DBT bomo omenjenemu rudniku odpravili še dva napredovalna stroja. Napredovalni stroj Eickhoff ET 180-L PV smo za prevoz do kupca že pripravili, odprema napredovalnega stroja Noell 100 C/L Hazemag & EPR pa bo izvedena v petek, 26. julija 2013. Oba stroja sta namenjena izdelovanju jamskih prostorov in izbirnemu pridobivanju kakovostnih plasti iz jalovine in sta primerna za rezanje materialov do okoli 70 N/mm2 enoosne tlačne trdnosti kocke. Teža posameznega stroja je okoli štirideset ton.

Premogovnik Velenje bo tudi v prihodnje nadaljeval z razvojem in izdelavo rudarske opreme za domači in tuji trg, ki bo zagotavljala rast celotne Skupine s prodajo znanj in storitev na trgih izven osnovne dejavnosti. Sodelovanje pri posodabljanju rudnikov v svetu ponuja za nas izjemno velike in še neizkoriščene možnosti.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas