SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.11.2013

Izšla je deseta številka Rudarja v jubilejnem letu

Naša prihodnost je odvisna od nas samih. Takšen je naslov uvodnika tokratne, že desete, številke Rudarja v jubilejnem letu.

Rubrika Z delom se vse doseže, nudi številne informacije iz podzemlja. 160 metrov nove odkopne fronte v jami Pesje, Lepljenje razrušene hribine z uporabo lepil in Novi mešalec za omet na pripravskih deloviščih so le nekateri izmed zanimivih zapisov v tej rubriki. V njej si lahko preberete tudi o tem, kako je bilo na slovesnosti ob 60-letnici našega časopisa. Rudar je žirija Sekcije internih komunikatorjev, ki deluje v okviru Slovenskega društva za odnose z javnostmi, uvrstila med najboljše tri. O tem in o predstavitvi projekta Knapi 2013 na Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi v Portorožu, si preberite v Rudarju.

Tudi tokrat smo se pogovarjali z zanimivim sodelavcem, ki ga predstavljamo v rubriki Podjetje smo ljudje. V podjetju se zavedamo, da odsotnosti zaposlenih zaradi bolniškega dopusta ne gre jemati zlahka, zato smo za vodje organizirali delavnico z naslovom Skrb za zdravje in obvladovanje bolniške odsotnosti. V tej številki najdete tudi Pravilnik o ugotavljanju alkoholiziranosti in prisotnosti drugih psihoaktivnih substanc ter zapis Sveta delavcev Premogovnika Velenje o aktualnih razmerah v skupini HSE. Zaposleni v Centru starejših Zimzelen so sodelovali v pilotnem projektu Uvajanje modela ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih; za kakšen projekt gre, si preberite v Rudarju.

V podjetju HTZ Velenje se zavedajo, da uspešnost podjetja temelji na razvoju, zato so razvili merilni sistem za preizkušanje eksplozijsko varne opreme, novo poslovno priložnost pa vidijo v novi liniji športnih oblačil Dance 4 Fit. V rubriki Skupina Premogovnik Velenje še o kakovostnih geodetskih storitvah PV Investa pri montaži strojne opreme Bloka 6 TEŠ.

Tokratni Tretji polčas začenjamo z večmedijsko razstavo Pozor, delo!, ki smo jo odprli v Muzeju premogovništva Slovenije. V Muzeju bo zanimivo tudi v predprazničnem času. Pripravljajo namreč delavnico stripov, koncert Adija Smolarja in nočni ogled z obiskom dedka Mraza, na tamkajšnjih odrskih deskah pa je že bila uspešno izvedena monodrama Mišo frajer, Janko hajer. Preberete si lahko tudi o aktivnostih gasilcev, sezonski motnji razpoloženja, namigih za branje in pravopisu. Ne prezrite številnih zanimivih obvestil.

Tokratno številko Rudarja in minule številke najdete na tej povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas