SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.12.2013

Na prednovoletnem koncertu velenjskih godbenikov odlični celjski glasbeniki

Praznični december bo zaznamoval tudi drugi abonmajski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. S prijetno razgibanim programom bodo ljubitelje glasbe v soboto, 21. decembra 2013, na Prednovoletnem koncertu razvajali člani Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, ki deluje pod umetniškim vodstvom Matjaža Brežnika.

Celjski Mladinski simfonični orkester združuje najboljše glasbenike tamkajšnje glasbene šole. Njihovemu znanju, talentu in veliki vnemi bodo ljubitelji dobre glasbe lahko prisluhnili v soboto, 21. decembra 2013, ob 19.30 v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. V uvodu se bodo poslušalcem predstavili z Rahmaninovim drugim koncertom za klavir in orkester, ki še danes velja za enega najbolj priljubljenih in največkrat izvajanih del klavirske literature. Skladatelju je uspelo ustvariti v srce segajočo melodijo, prežeto s čustvi, spevnostjo in vznemirljivostjo. Sledili bosta Mini rapsodija in Pravljica za trobento in orkester mladega celjskega komponista Leona Firšta. Z valčkom ruskega skladatelja Dimitrija Šostakoviča, enega največjih simfonikov 20. stoletja, in vsem dobro znano glasbo za plesno predstavo Lord of the dance skladatelja Ronana Hardimana, bodo mladi glasbeniki zagotovo dokazali, da so eden najboljših tovrstnih sestavov pri nas. Na koncertu se jim bosta pridružila dva solista – Nataša Lazič, ki se bo sprehodila po črno-belih tipkah, in Nejc Zahrastnik na trobenti.

Repertoar Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje zajema literaturo vseh stilnih obdobij, posebno mesto pa zasedajo dela slovenskih skladateljev. Do zdaj so posneli štiri zgoščenke. Sodelovanje z najvidnejšimi solisti, glasbenimi skupinami in zbori na številnih festivalih in prireditvah le še dodatno potrjuje kakovost njihovega ustvarjanja.

Dodatne informacije o abonmajskem programu velenjskih godbenikov v sezoni 2013/2014  in nakupu vstopnic v prostorih Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, na 031 677 444 ali www.popv.si.


Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas