SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.12.2013

Izšla zadnja številka Rudarja v tem letu

»Le še nekaj dni leta, ki je pred nas postavilo številne izzive, je pred nami. Ravno dovolj, da pogledamo, kaj ga je najbolj zaznamovalo.« S temi besedami predsednik Uprave začenja uvodnik zadnje številke Rudarja v letu, v katerem praznuje šest desetletij izhajanja.

Novoletnim poslanicam sindikata in svetov delavcev se z lepimi željami pridružujejo tudi društva, ki delujejo v okviru Skupine Premogovnik Velenje.

December je za naše podjetje poseben tudi za to, ker praznujemo god zavetnice rudarjev sv. Barbare. Ob tej priložnosti smo tudi letos pripravili prireditev s podelitvijo priznanj sodelavcem, ki so v zadnjem letu s študijem ob delu pridobili vsaj visoko stopnjo izobrazbe. Kdo so prejemniki priznanj, si lahko preberete v Rudarju. V rubriki Z delom se vse doseže tudi o zadnji reševalni vaji članov Jamske reševalne čete PV v letu 2013, na kateri so še zadnjič letos pokazali, da znajo in zmorejo. Gostili smo vrh Gasilske zveze Slovenije in z njimi izmenjali znanje in izkušnje pri delu z dihalnimi aparati, ogledali pa so si tudi aktivni del jame.

V rubriki Podjetje smo ljudje si lahko preberete pogovor z zanimivim sodelavcem. Da zaposleni potrebujemo dobre vodje, se zaveda tudi vodstvo podjetja, ki je organiziralo delavnico z naslovom Krepitev vodstvenih veščin – vodenje in komuniciranje. Za zaposlene nad 50 let pa smo organizirali predavanje o stresu in upravljanju osebne energije. Zapisali smo tudi o prvem delovnem dnevu devetošolcev v našem podjetju ter obisku študentov.

Rubriko Skupina Premogovnik Velenje začenjamo z okroglim jubilejem. Podjetje RGP namreč v tem mesecu praznuje 10 let izzivov, ki jih uspešno premaguje. PV Invest je našel novo priložnost v izdelavi rudarske kartografije, HTZ Velenje pa s programom AquaVallis še naprej zagotavlja čisto in pitno vodo. Bogastvo babičine skrinje in začetek smučarske sezone po dalmatinsko in vražje sta še dva namiga za zanimivo branje v tej rubriki.

V Tretjem polčasu smo zapisali o Slavnostnem koncertu ob 75-letnici Ivana Marina, teku sv. Barbare, športnem plesu ob koncu leta in še mnogih drugih zanimivih temah.

Časopis Rudar najdete na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

Vabljeni k branju!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas