SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.05.2014

Izšla je peta številka časopisa Rudar

Peto številko Rudarja v tem letu začenjamo z zelo zanimivim razmišljanjem vodje izobraževanja v Premogovniku Velenje o vlaganju v izobraževanje in razvoj zaposlenih.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o izdelavi pristopnih objektov in etaže CD1 v centralnem delu jame. Svoje vtise pri tem delu sta nam zaupala tudi dva naša sodelavca. Znanja in izkušnje glede sistema vodenja kakovosti po standardih ISO in OHSAS smo izmenjali z najvišjimi predstavniki makedonskega Rudnika svinca in cinka SASA. O njihovem obisku in obisku predstavnikov poljskega premogovnika Bogdanka v našem podjetju si lahko preberete v Rudarju.

»Merila, ki jih postavljamo drugim, najprej veljajo za nas.« Tako razmišlja sodelavec, ki ga tokrat predstavljamo v rubriki Podjetje smo ljudje. V tej rubriki najdete še zapis o delovanju Združenja svetov delavcev Slovenije, katerega član je tudi Svet delavcev HTZ, razpis kadrovskih štipendij za prihodnje šolsko leto in zahvalo o zbrani pomoči za prizadete v poplavah.

V podjetju HTZ Velenje se v Studiu HTZ ukvarjajo tudi z izdelavo reklamnih napisov. V rubriki Skupina Premogovnik Velenje tokrat pišemo o oblačenju oziroma personalizaciji vozil. HTZ in RGP sta obnovila velenjsko promenado; po njej se bomo, po zagotovilu odgovornih, lahko sprehodili že v začetku junija. O prenovi promenade in delih, ki smo jih izvedli, smo se pogovarjali z odgovornimi. Zapisali smo še o bogati ponudbi Rastlinjaka Jezero in o vtisih študentke, ki je opravljala obvezno prakso v Centru starejših Zimzelen.

Tudi Tretji polčas ponuja zanimivo branje. Začenjamo ga z zapisom o svetovnem dnevu gasilcev. Vrtec Velenje je obiskal rudar, ki je otrokom predstavil svoj poklic in rudarske običaje. Kakšna vprašanja so se porajala v radovednih glavah, si preberite v Rudarju. Člani Aktiva delovnih invalidov Skupine PV so se srečali s kolegicami in kolegi iz drugih aktivov in se pomerili v streljanju z zračno puško. Odpravili smo se tudi na glasbeno popotovanje, na katero nas je na Spomladanskem koncertu popeljal Pihalni orkester Premogovnika Velenje.

Pozabili nismo niti na stalne rubrike – Branje je zakon, Bon (in) ton = bonton ter Ujeti v trenutku.

Časopis Rudar je na voljo na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1316.

Želimo vam prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas