SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.09.2014

Premogovnik Velenje nadaljuje več kot polstoletno tradicijo sprejemanja novincev v rudarski stan

V Premogovniku Velenje kljub zahtevni situaciji ohranjamo več kot polstoletno tradicijo sprejemanja novincev v rudarski stan in tako bomo letošnji, že 54. Skok čez kožo izvedli v soboto, 20. septembra 2014, ob 17. uri na Mestnem stadionu Velenje. V rudarski stan bomo sprejeli 56 novincev. Častni skok bo opravil mag. Ivan Kotnik, direktor Šolskega centra Velenje in nekdanji ravnatelj Rudarske šole.

Običaj sprejemanja novincev v rudarski stan, bolj znan kot »skok čez kožo«, navadno doživijo novinci na slovenski rudarski praznik 3. julija, letošnjo prireditev smo zaradi stavke rudarjev in z njo povezanih dogodkov prestavili na september. Na tradicijo, ki traja že vse od leta 1961, ko je šolanje končala prva generacija današnje rudarske šole, smo izjemno ponosni, zato smo se v Premogovniku Velenje odločili, da je kljub zahtevni situaciji ne bomo prekinili. Tako bomo v soboto, 20. septembra 2014, tudi letošnji generaciji mladih rudarjev omogočili, da jih na tradicionalen in simboličen način sprejmemo v rudarski stan. Do danes smo na slovesni prireditvi v rudarski stan sprejeli že 3.542 novincev, dijakov rudarske, strojne in elektro smeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije.

Na praznični dan se bodo na Titovem trgu v središču Velenja zbrali uniformirani rudarji, od koder bodo ob 16.30 pod vodstvom komandanta parade mag. Matjaža Koželja krenili proti stadionu.

Skok čez kožo je prireditev, s katero izkazujemo pomen in čast rudarskemu poklicu. Prebivalci Šaleške doline z množično udeležbo na osrednjem dogodku dokazujejo, da cenijo rudarski poklic in sporočajo, da Velenje je in bo ostalo rudarsko mesto tudi v prihodnje.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas