SKUPINA PV

Sporočila za medije

09.03.2009

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju od marca na voljo tudi družinska karta ter številne ugodnosti

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju je s 1. 3. letos pričel veljati novi cenik. Tako bodo otroci, dijaki in študentje za ogled podzemne jame odšteli 6,5 evra, upokojenci 7,5 ter odrasli 9 evrov. V vstopnini je všteta tudi rudarska malica (kranjska klobasa, kruh in sok ali vegetarijanski obrok), ki jo dobijo vsi obiskovalci.

Obiskovalci podzemnega dela muzeja imajo ogled zbirke slovenskega premogovništva v beli garderobi Muzeja vštet v ceno vstopnice, tisti, ki pa si želijo ogledati samo zbirko, bodo za vstopnico plačali 2,50 € za odrasle in 1,50 € za otroke.

Skupinam nudimo določene popuste – za 15 plačanih vstopnic bodo odrasli odšteli 8,10 €/vstopnico, upokojenci 7 €, otroci, dijaki in študentje pa 6 evrov za vstopnico, kar pa ne velja za šolske skupine.

Za 20 plačanih vstopnic v skupini vam Muzej premogovništva Slovenije nudi 1 brezplačno vstopnico, pri šolskih skupinah pa imajo brezplačen ogled pedagoški spremljevalci (največ 2 na skupino otrok). Otroške, dijaške in študentske skupine dobijo všteto v ceno ogleda podzemnega dela tudi brezplačno digitalno sliko, shranjeno na CD.

1 brezplačno vstopnico nudijo v Muzeju tudi za 4 plačane vstopnice za zaposlene v Skupini Premogovnika Velenje ob predložitvi delovne izkaznice.

V Muzeju premogovništva Slovenije pa se v marcu poskrbeli tudi za uvedbo družinske karte: vstopnina za 2 odrasla + 2 otroka znaša 28 €, za 2 upokojenca + 2 otroka pa 25 €.

Muzej premogovništva na strokovnem področju dobro sodeluje z Muzejem Velenje, zato je na voljo tudi skupna karta za ogled obeh muzejev. Ta znaša za otroke, dijake in študente 7 evrov, za upokojence 8 € ter za odrasle 9,5 evra.

Za skupine, manjše od šestih obiskovalcev, ki želijo obiskati muzej izven dogovorjenih ur, znaša skupinska vstopnica 60,00 €.

Prijazno ste vabljeni, da obiščete najbolj obiskani podzemni muzej v Sloveniji!

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas