15.01.2015

Na Golteh svetovni pokal v telemarku

Golte bodo v torek, 20., in v sredo, 21. januarja, prvič gostile najboljše telemark smučarke in smučarje, ki se bodo tako že trinajstič na slovenskih smučiščih borili za točke FIS svetovnega pokala.

Projekt Golte 2015 je pozitivna zgodba o uspehu, ker so k organizaciji pristopili trije partnerji – SK Transport Dvornik iz Slovenj Gradca, ki skrbi za tehnično izvedbo, Telemark klub Kranj, ki prispeva organizacijo sodnikov in strokovnih sodelavcev ter smučarski center Golte, ki skrbi za namestitve in spremljevalni program.

Na tekmovanje je prijavljenih 60 tekmovalcev iz petnajstih držav. Tekmovalci bodo tekmovali v kategoriji šprint – ženske in šprint – moški. Tekmovanje v telemarku je posebej zanimivo, saj združuje različne smučarski prvine, in sicer telemark smučanje, skok, vožnjo v rondoju ter tek na smučeh.

Slovenska reprezentanca bo štela tri tekmovalce. Udarno postavo, ki cilja na visoko uvrstitev tudi na Golteh tvorijo Sašo Aleš, Jure Aleš in Rok Šmejic.

Prvi tek bo na sporedu ob 9.30, drugi ob 12.30. Razglasitev rezultatov bo ob 14. uri.

Neposreden prenos dogodka bo preko video streeminga (http://new.livestream.com/TeleHo).

Več informacij o tekmovanju na www.golte.si/telemark.