SKUPINA PV

Sporočila za medije

17.03.2015

Uroš Perić in The Bluenote Quartet na abonmajskem koncertu velenjskih godbenikov

V soboto, 28. marca 2015, nas bo na četrtem koncertu v nizu abonmajskih koncertov Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje razveseljeval belec z glasom črnskega džezovskega pevca, znan po odličnih interpretacijah skladb Raya Charlesa, Uroš Perić. Pevec in pianist, ki se mu po žilah pretakajo bluz, soul in džez, je poosebljena pozitivna energija. Skupaj s svojim Bluenote kvartetom bo ogrel srca in dlani poslušalcev.

Koncert, ki se bo v Domu kulture Velenje začel ob 19.30, bo zadnji Perićev koncert v Sloveniji pred odhodom v Združene države Amerike, kjer bo nastopil pred pettisočglavo množico kot spremljevalni vokal z lokalnimi big bandi na koncertu Smokeya Robinsona. Njegovi koncerti, na katerih izvaja tako avtorsko kot tudi drugo ameriško glasbo, za katero meni, da jo lahko izvede na svoj način, so nabiti z energijo – in tudi ta gotovo ne bo izjema. Pridružila se mu bo njegova spremljevalna zasedba The Bluenote Quartet. Vrhunski pevci bodo s solistom ustvarili »dialog«, ki je zelo značilen za to zvrst glasbe.

Vokalist in pianist Uroš Perić, znan po svojem izjemnem glasu, je do zdaj razgrel občinstvo kar na treh celinah – v Evropi, ZDA in Afriki. Njegova ljubezen do glasbe se zrcali tako v interpretiranju glasbe Raye Charlesa kot v ustvarjanju lastnih skladb. S petjem, igranjem klavirja, prepoznavnim pozibavanjem in karizmo navdušuje občinstvo vseh starosti.

Zadnji v abonmajski sezoni 2014/2015 bo na sporedu Spomladanski koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki bo 18. aprila 2015 v velenjski glasbeni šoli. Koncert kar kliče po lahkotno obarvanih skladbah in napoveduje novo zgodbo v zgodovini njihovih uspehov. Svojo glasbeno energijo bodo oddajali skupaj z zanimivim gostom.

Dodatne informacije o abonmajskem programu in nakupu vstopnic v prostorih orkestra v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje, na 031 677 444 ali www.popv.si.



Uroš Perić
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas