SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.06.2015

Časopis Rudar: Stan rudarski, bodi nam pozdravljen!

Že naslovnica tretje številke časopisa Rudar v tem letu sporoča, da se bliža rudarski praznik. Da je za nami 140 let tradicije in ponosa ter 55 let Skokov čez kožo je moč razbrati tudi iz naslova tokratnega uvodnika. O mejnikih, ki so zaznamovali našo preteklost in o tem, zakaj je pomembno, da ne prekinemo svoje tradicije, je spregovoril predsednik Uprave Premogovnika Velenje.

O tem kakšno je stanje v naši jami, o proizvodnji premoga ter o obetih do konca leta smo zapisali v rubriki Z delom se vse doseže. V tej rubriki tudi o tem, da smo vnovič med najboljšimi inovatorji SA-ŠA regije ter o evropskih razvojnih projektih, v katerih uspešno sodelujemo.

Rubriko Podjetje smo ljudje zaznamujejo nagovori predsednikov sindikatov in svetov delavcev. Pišemo tudi o obisku predsednika Državnega sveta RS ter o obisku študentov in profesorjev Fakultete za energetiko. V rubriki Na obisku predstavljamo enega izmed letošnjih jubilantov, ki s ponosom pravi, da častno nosi rudarsko uniformo.

V podjetju v okviru dezinvestiranja izvajamo aktivnosti odprodaje poslovno nepotrebnega premoženja v obliki nepremičnin. Več o tem najdete v rubriki Skupina Premogovnik Velenje. Družba RGP izvaja rekonstrukcijo in dozidavo Vile Rožle, v Zimzelenu pa so pripravili zapis o pogovoru s stanovalci o družini nekoč in danes. Muzej premogovništva Slovenije predstavlja industrijsko umetnost, pohvalijo pa se lahko tudi z videospotom, ki ga je skupina Siddharta posnela pri njih. Poročno pravljico doživite na Golteh, Naši gasilci dosegajo uspehe na vseh področjih in Pomladno obarvane skladbe so naslovi še preostalih prispevkov v tej rubriki.

V tokratnem Rudarju najdete tudi prilogo upokojenci, v kateri predstavljamo sodelavce, ki so se upokojili med 1. junijem 2014 in 31. majem 2015.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1366.

Želimo vam prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas