SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.11.2016

Novoletni koncert velenjskih godbenikov v družbi legende slovenske popevke Edvina Fliserja

Velenjski godbeniki so za letošnjo, že enajsto abonmajsko sezono, pripravili štiri koncertne večere. Drugi, Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, je že tradicionalen, letošnja novost je, da se bo zgodil zadnji mesec tega leta, natančneje to soboto, 3. decembra 2016, ob 19.30. V velenjski glasbeni šoli se jim bosta pridružila legenda slovenske popevke Edvin Fliser in na oboi Viktorija Razdevšek.

V čarobni svet glasbe nas bodo godbeniki popeljali pod taktirko novega dirigenta Antona Vrzelaka. Novoletni koncert bodo otvorili s Florentinskim maršem češkega skladatelja in dirigenta vojaških orkestrov Juliusa Fučika. Sledila bo Marquesova Cassiopeia; Kasiopeja je v grški mitologiji predstavljala nečimrno kraljico, ki se je bahala s svojo lepoto. V skladbi Ennia Morriconea Gabrielova oboa, ki je bila glavna tema filma Misija iz leta 1986, se bo kot solistka predstavila Viktorija Razdevšek. Skladba govori o jezuitu Očetu Gabrielu, ki se je preko zvokov iz oboe skušal spoprijateljiti z domačini, plamenom v Guarani. »So najlepše pesmi že napisane, so se vse ljubezni že enkrat dogajale, so vse sladke sanje že obstajale«, bomo ugotavljali v skladbi Tadeja Hrušovarja in Jožeta Doblekarja. Niz slovenskih zimzelenih bodo godbeniki nadaljevali s Privškovo Tam, kjer sem doma. Skupaj z izjemnim vokalistom oz. kot mu pravijo »štajerski rdeči deček« Edvinom Fliserjem bomo obujali spomine na dom, otroštvo in prijatelje. Glas legende slovenske popevke bo zazvenel tudi v Smolejevem Veselem muzikantu: »S pesmijo je v življenju lepo, s pesmijo si podajmo roko …«. Bližajoče božično vzdušje bodo godbeniki pričarali z najbolj čudovitim božičem (A most wonderful christmans), nato bosta zopet sledili dve Privškovi skladbi – Nekoč se bova srečala in Silvestrski poljub. »Spet nocoj med prijatelji, proslavimo novoletni dan« bo odpel Edvin Fliser. Za konec koncertnega večera bodo prihranili skladbo z naslovom Sir Duke, ki jo je Stevie Wonder napisal v poklon jazz legendi Dukeu Ellingtonu.

Častitljivih devet desetletij in pol šteje Pihalni orkester Premogovnika Velenje. Kljub temu je orkester še mlad, saj ima mladost, energijo in značaj. Pripravljenost žrtvovati svoj prosti čas, je za njegove člane še vedno živa vrlina. Motivacije za delo in želje po ustvarjanju različnih melodij ter harmonij več kot sto članom orkestra zagotovo ne manjka. S svojimi nastopi bogatijo utrip v mestu Velenje, drugje po Sloveniji in zunaj njenih meja. Na področju abonmajskih koncertov pihalnih orkestrov so orali ledino, letos že enajsto sezono. Za njimi je lepo število prireditev in dogodkov. 

11. februar 2017 je rezerviran za Orkester Slovenske vojske, ki je povezovalec vojaškega življenja in kulture, njegovi člani pa ambasadorji glasbe. Zasedbo odlikuje širok repertoar, obvladovanje različnih glasbenih stilov, entuziazem in iskrena predanost glasbi.

Prepustite se glasbenim užitkom in si pravočasno priskrbite vstopnice preko mobilne številke 031 677 444. 

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas