SKUPINA PV

Sporočila za medije

21.12.2016

Časopis Rudar – skupaj zmoremo več!

Izšla je zadnja številka časopisa Rudar v iztekajočem se letu 2016. Za Uvodnik je nekaj svojih razmišljanj razkril predsednik Uprave, ki je prepričan, da imamo vedno dve možnosti – napredek ali izgovore.

V rubriki Z delom se vse doseže smo zapisali o strateški konferenci Skupine PV, ki je v sredini novembra potekala na Golteh. Zapisali smo tudi o tem, kakšna je bila letošnja proizvodnja in kakšni so načrti za leto 2017. Nekaj strani namenjamo članom Jamske reševalne čete, ki so izvedli dve vaji – v novem prezračevalnem jašku in na odkopu CD2. Štiri uspešno izvedene vaje pa so za člani Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva PV. Izvedena sta bila srečanje partnerjev mednarodnega raziskovalnega projekta MapROC ter slovesnost ob prazniku sv. Barbare.

Ključne dogodke v letu 2016 predstavljamo v rubriki Podjetje smo ljudje. V njej najdete poslanice socialnih partnerjev ter čestitke društev, ki delujejo pod okriljem PV. Devetošolcem kličemo »pridružite se nam«, njihove ravnatelje in svetovalne delavce pa smo povabili na ogled premogovnika. Aktiv delovnih invalidov Skupine PV zaznamuje 35 let delovanja, praznično vzdušje je bilo tudi ob godu sv. Barbare v različnih krajih. V velenjskih vrtcih starši otrokom predstavljajo svoj hobi ali poklic; ta privilegij so dobili starši, ki so zaposleni pri nas – predstavili so rudarski poklic. Zanesljivost in odgovornost sta lastnosti, od katerih ne odstopa sodelavec, ki smo ga obiskali. Zasvetila je Luč miru iz Betlehema, ki so jo k nam prinesli skavti in taborniki.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje ugotavljamo, da so procesi v Studio HTZ skladni z zakonodajo. Pišemo še o delih, ki jih družba RGP izvaja na Slovenskih železnicah. V Muzeju premogovništva Slovenije je bilo pestro, saj so se tam predstavljali številni umetniki. 

Ker je zdaj čas za nepozabne mesece odlične smuke in zabave vas v rubriki Tretji polčas vabimo na Golte, vaše naj smučišče. Godbeniki so na novoletnem koncertu navdušili pod novo taktirko, tekači so se pomerili na teku sv. Barbare, športniki pa so zaplesali na zaključnem plesu Športnega društva. Nekaj sodelavcev smo ujeli v trenutku, objavljamo pa tudi nove vozne rede organiziranega prevoza na delo in z dela.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1457.

Prijetno branje!

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas