SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.05.2017

Premogovnik Velenje objavil javni razpis za odprodajo Avtokampa Jezero

Poslovno prestrukturiranje Premogovnika Velenje se izvaja že dlje časa in zajema odprodajo naložb in ukinitev dejavnosti, ki niso v povezavi z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga. Za proces dezinvestiranja je predviden tudi Avtokamp Jezero, za katerega je bil v petek, 26. maja 2017, v Uradnem listu RS in na spletni strani družbe objavljen javni razpis.

Skladno z Načrtom finančnega in poslovnega prestrukturiranja, ki je bil sprejet decembra 2014 in so ga potrdili Nadzorni svet Premogovnika Velenje, vodstvo HSE in SDH, se Premogovnik Velenje osredotoča na osnovno dejavnost (proizvodnjo premoga), vse drugo poslovno nepotrebno premoženje je predvideno za odprodajo oz. dezinvestiranje. Izvzete so samo tiste družbe v Skupini Premogovnik Velenje, ki so neposredno vezane na proces pridobivanja premoga.

Za dezinvestiranje je predviden tudi Avtokamp Jezero, za katerega je bil v Uradnem listu RS objavljen javni razpis. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani družbe na naslovu http://www.rlv.si/si/dezinvestiranje/1585. Dodatne informacije dobite na naslovu robert.kozar@rlv.si.

V letu 2016 je Premogovnik Velenje oziroma družbe v Skupini PV prodal hotela Barbara in Oleander ter Center starejših Zimzelen – pri tem smo v vseh primerih zagotovili prenos vseh zaposlenih na kupca. Prodani so še bili poslovni prostor Šmartno ob Paki 15 stanovanj in poslovni prostor v Velenju. Junija 2016 je izvajanje dejavnosti, ki je potekala v okviru družbe Gost, prevzel zunanji izvajalec – Gorenje Gostinstvo, prav tako skupaj z vsemi zaposlenimi. Družbo Gost z nepremičninami smo novembra pripojili k družbi PV Invest. V letu 2017 smo do zdaj prodali še štiri stanovanja in garažo. Tečejo tudi aktivnosti za odprodajo poslovnih deležev v družbah, v katerih ima Premogovnik Velenje svoje deleže. V proces prestrukturiranja so vključene še druge poslovno nepotrebne nepremičnine.

Avtokamp Jezero leži tik ob Velenjskem jezeru. Gostom ponuja 100 opremljenih parcel z elektriko, mobilne hiške, urejene sanitarije, previjalnico in pralnico. Goste z avtodomi čaka oskrbovalna postaja. V kampu so še prostor za piknike, manjše igrišče za otroke, bar, Zoo station – SUP in windsurf center. V bližini so športno igrišče z notranjimi in zunanjimi teniškimi igrišči, igriščem za odbojko na mivki, košarko, nogomet, mini golf in golf igrišče na travi. Velenjsko jezero je v poletnih mesecih priljubljeno stičišče za vse generacije, saj nudi popolno doživetje tako na obali kot v jezeru. Ob čolnarni je urejena obala s prodom, lesene tribune za sončenje, tuši in sanitarije. Okoli jezera je urejena tekaška proga, sprehajalne in kolesarke poti, v bližini se nahajata Konjeniški klub in Muzej premogovništva Slovenije.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas