SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.11.2017

Časopis Rudar – Z novimi izzivi v stabilnejšo prihodnost

»Izzivov nam ne manjka. Dobra volja in pozitivna energija sta pravi »sestavini«, da pridemo do pravih ciljev«, je zapisano v uvodniku četrte številke časopisa Rudar v tem letu. Direktorica meni, da bodo novi izzivi pripomogli k stabilnejši prihodnosti.

Minister za infrastrukturo je obiskal Premogovnik Velenje, je naslov prvega članka v rubriki Z delom se vse doseže. O čem so tekli pogovori, si lahko preberete v Rudarju. V njem tudi o izjemno pomembnem dosežku, o pridobitvi certifikata za lastno jekleno ločno podporje. Pišemo še o vgradnji novega Varnostno-tehnološkega informacijskega sistema v jamo PV, VII. Balkanmine Congressu 2017 ter tradicionalnem srečanju Društva ekonomistov elektrogospodarstva in premogovništva na Golteh. Še vedno zaposlujemo kadre, ki so nujni v procesu pridobivanja premoga. Oktober je mesec požarne varnosti, zato so se oglasile sirene, ki so napovedale vajo naših gasilcev. Člani Jamske reševalne čete so se udeležili 42. Srečanja rudarskih reševalnih enot Slovenije SRRES 2017, na Cooperjevem testu pa so preizkusili svoje telesne zmogljivosti.

Rubriko Podjetje smo ljudje zapolnjujeta članka Društvo inženirjev in tehnikov PV na ekskurziji v Tuzli v BiH in Mnenje SPESS o predlogu Zakona o Demografskem rezervnem skladu.

Bili smo na obisku, tokrat pri sodelavcu, ki meni, da trdo delo in vaja dajeta rezultate.

V rubriki Skupina Premogovnik Velenje smo se poklonili 200-letnici zemljiškega katastra na Slovenskem. Zapisali smo o dogajanju na najglobljem TEDx dogodku na svetu, prazničnem dogajanju v Muzeju premogovništva Slovenije ter proizvodnji delovne in osebne varovalne opreme.
Da je solidarnost še vedno naša vrednota, so ponovno dokazali naši krvodajalci. Kam so se odpravili tokrat, pišemo v rubriki Tretji polčas. Rubrika je glasbeno obarvana, saj predstavljamo Rudarski oktet, ki je navdušil v Franciji, ter vas vabimo po svojo merico glasbe na abonmajske koncerte velenjskih godbenikov. Objavljena so še obvestila Športnega društva Skupine PV in povabila na različne dogodke.

Časopis Rudar lahko prelistate na spletni povezavi http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/1584.

Prijetno branje!
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas