SKUPINA PV

Sporočila za medije

11.12.2018

14. štafetni tek svete Barbare

Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje povezuje svoje člane preko različnih preventivnih, rekreativnih, tekmovalnih in drugih športnih srečanj.

Ena izmed vsakoletnih akcij je tudi Tek sv. Barbare, ki smo ga v nedeljo, 9. decembra 2018, že 14. zapovrstjo organizirali v sklopu praznovanja godu zaščitnice rudarjev, ki jih čuva pod svojim okriljem. 

Tek je potekal v obliki štafetnega teka mešanih ekip, ki je štela štiri člane, od tega  je morala biti vsaj ena pripadnica nežnejšega spola. Vrstni red je določila ekipa sama, vsak tekač pa je pretekel 3,250 m.

S tekmovanjem štafet smo začeli ob 10. uri  zjutraj pri Ribiškem domu ob Velenjskem jezeru. Tekmovalo je 60 ekip s po štirimi tekmovalci, kar pomeni, da je sodelovalo 240 tekačev. Vsak od tekmovalcev je prejel spominsko medaljo, topel obrok in čaj.

Absolutna prva tri mesta:
• Tekaška šola Živko 1 (Miha Dobravec, Vid Botolin, Karin Gošek, Jan Vukovič) z rezultatom 43:16 
• Hodači  (Vid Kramer, Simon Navodnik, Mojca Centrih, Luc Zalokar) z rezultatom 45:42 
• Dijaški dom Ivana Cankarja – brki : (Lovrenc Habe, Blažka Šturm, Urban Podgrajšek, Miha Indihar) z rezultatom 1:01:26

Ob dobrih pogojih, ki so vladali na ta dan, je bil postavljen tudi rekord proge: ekipa Tekaška šola Živko 1 je razdaljo pretekla v času 43:16.

Najmlajša ekipa  Top cross Junior je štela 31 let in so jo sestavljali Lovro Grm, Gal Utenkar, Sara Uštar in Tevž Lovše; otroci so tekli v spremstvu staršev. Najstarejša ekipa Koroški Tigri  v sestavi Štefan Skitek, Vili Blatnik, Kazimira Lužnik in Ante Bilobrk pa so skupaj stari zavidljivih 298 let. Najstarejša udeleženka med njimi je Kazimira Lužnik, ki obeležuje 84 let.

Ob zaključku in podelitvi smo prebrali pismo Uroša Dragičeviča, invalida, ki je v prometni nesreči utrpel hude poškodbe po glavi in nogah. Po zadnji operaciji lahko spet teče in je tudi pretekel dva kroga. S svojim dejanjem je vsem prisotnim dal vedeti, da kjer je volja, je tudi moč.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas