SKUPINA PV

Sporočila za medije

29.11.2019

Premogovnik Velenje je svoja vrata odprl šolski mladini ter njihovim staršem

V Premogovniku Velenje smo se ponovno pridružili vseslovenski akciji Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva in v četrtek, 28. novembra 2019, odprli svoja vrata šolski mladini ter njihovim staršem. Predstavili smo jim podjetje, poklice, ki jih potrebujemo za nemoteno delovanje ter ugodnosti, ki jih nudimo štipendistom.

V Premogovniku Velenje smo tiste, ki razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi in so želeli spoznati podjetje ter različne poklice, ki jih Premogovnik Velenje potrebuje za nemoteno delovanje, v okviru Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva povabili medse. Goste sta sprejela vodja Praktičnega izobraževanja Boris Verdnik in samostojna strokovna sodelavka za izobraževanje Majda Lampret, ki sta predstavila podjetje ter ugodnosti, ki jih štipendistom nudi podjetje. Poleg štipendije so to nagrada za uspešnost pri praktičnem izobraževanju, brezplačni avtobusni prevozi, malica, zdravniški pregledi in drugo. Ena večjih prednosti je tudi opravljanje praktičnega izobraževanja v realnem okolju, ki ga je iz lastnih izkušenj predstavil eden izmed dijakov štipendistov. Po ogledu promocijskih filmov »Kapo dol!« in »Srečno globoko pod površjem« so si gostje ogledali del naših zunanjih poslovnih in proizvodnih prostorov. Med njimi Jamsko reševalno postajo, dimno komoro, prostore za vstop v jamo in jamsko dvigalo, svetilkarno, sobo dežurnega rudnika ter elektro- in strojne delavnice naše hčerinske družbe HTZ.

Zaradi intenzivnega upokojevanja v zadnjih nekaj letih za potrebe osnovnega procesa pridobivanja premoga vseskozi zaposlujemo. Premogovnik potrebuje za osnovno dejavnost največ delavcev rudarske stroke ter tudi delavce strojne in elektro smeri. Večina novih sodelavcev prihaja iz vrst štipendistov, ki jih v podjetju z različnimi pristopi izdatno podpiramo.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas