SKUPINA PV

Sporočila za medije

13.11.2020

NOVI UKREPI – OBVESTILO ZA ZAPOSLENE

ZBIRANJE LJUDI
Vlada RS je včeraj podaljšala večino dozdajšnjih ukrepov, hkrati pa je sprejela nekatere dodatne omejitve. Doslej je bilo dovoljeno zbiranje do šest oseb, kar odslej ni več mogoče, razen če bodo zbrani člani družine oz. člani skupnega gospodinjstva. Tako je prepovedano vsako zbiranje na javnih površinah (tudi na parkirišču NOP) – policisti so že v preteklih dneh opravljali redne obhode in izvajali nadzor, ali se ti ukrepi izvajajo v praksi.


NAVODILA ZA  KARANTENO NA DOMU (12. 11. 2020)
Zaposlenemu, ki mu je bilo sporočeno, da je zaradi visokorizičnega tveganega stika z osebo, okuženo z virusom SARS-CoV-2 (neposredno od okužene osebe ali preko mobilne aplikacije #OstaniZdrav), mora o tesnem stiku TAKOJ obvestiti svojega neposrednega vodjo in se z njim dogovoriti za delo od doma (v kolikor je to možno) oziroma koriščenje ur ali dopust, ter ravna, kot da je v karanteni na domu. V kolikor zaposleni ne koristi dopusta ali ne opravlja dela od doma, potrebuje potrdilo o prestajanju karantene na domu. Na portalu eUprava mora izpolniti vlogo za Potrdilo o prestajanju karantene na domu (https://e-uprava.gov.si/storitve/pripraviObrazec.esju?id=4666).
Zaposleni mora tudi PISNO obvestiti delodajalca na elektronski naslov bolniska@rlv.si in kadrovska.premogovnik@rlv.si, da je preko portala eUprava izpolnil vlogo. Potrdilo o karanteni na domu bo zaposleni prejel na elektronski naslov, ki ga bo v vlogi navedel.  Ko zaposleni dobi Potrdilo o karanteni na domu na svoj elektronski naslov, ga mora najkasneje V DVEH DNEH od prejema  posredovati Kadrovski službi PV na elektronski naslov kadrovska.premogovnik@rlv.si.


ZAČASNO UKINJAMO TOPLO MALICO
Od ponedeljka, 16. 11. 2020, dalje do preklica ukinjamo tudi toplo malico v jedilnici NOP – na voljo pa bo hladna malica.

Vsem zaposlenim se zahvaljujemo za razumevanje in vas prosimo, da se tudi v prihodnje dosledno držite vseh navodil in priporočil tako Nacionalnega inštituta za javno zdravje kot tudi vseh službenih nalogov, navodil, priporočil, ki smo jih za zajezitev širjenja novega koronavirusa sprejeli v podjetju.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas