01.10.2009

Rudarski oktet na gostovanju na Nizozemskem

Rudarski oktet Velenje, katerega umetniški vodja je Danica Pirečnik, v letošnjem letu slavi 30-letnico delovanja, ki jo je junija obeležil s slavnostnim koncertom. V sklopu aktivnosti jubilejnega leta se bo oktet med 1. in 4. oktobrom 2009 mudil na gostovanju na Nizozemskem, kamor odhaja na povabilo Antona J. Kropivška, skladatelja in dirigenta pevskega zbora Zvon, ki deluje na Nizozemskem in letos obeležuje 80-letnico delovanja. Med gostovanjem bodo na koncertih nastopili skupaj z moškim pevskim zborom Oranje, oktetom Povodni mož in zborom Zvon.

Teden dni po svoji vrnitvi v domovino v nedeljo, 11. oktobra 2009, pa bo Rudarski oktet v Domu kulture Velenje gostil 130-članski kraljevi nizozemski pevski zbor Mastreechter staar pod vodstvom dirigenta  Paula Vonckena, ki prihaja iz najstarejšega nizozemskega mesta Maastricht. Koncert kraljevega zbora, ki je bil ustanovljen leta 1883, se bo pričel ob 17.30 uri. Vstopnine ne bo.