SKUPINA PV

Sporočila za medije

04.11.2009

Premogovnik Velenje bo Pediatrični kliniki podaril pitnik AquaVallis

Premogovnik Velenje bo Pediatrični kliniki v Ljubljani v četrtek, 5. novembra 2009, ob 11. uri slovesno predal pitnik iz programa AquaVallis, ki so ga razvili v največji povezani družbi Premogovnika Velenje HTZ Velenje. V imenu Pediatrične klinike bo zbrane pozdravila poslovna direktorica Pediatrične bolnišnice Diana Cesar, v imenu Premogovnika Velenje pa pomočnik direktorja HTZ Velenje Janko Lukner. Pitnik bo Pediatrični kliniki izročil Ligi, maskota Premogovnika Velenje. V dobrodelni akciji sodeluje tudi Društvo šaleških likovnikov iz MO Velenje, ki je kliniki ob tej priložnosti namenilo sliko Pike Nogavičke, podarila pa jo bo kar sama Pika Nogavička, zaščitni znak največjega otroškega festivala v Sloveniji – Pikinega festivala, ki se že 20 let zapored odvija v Velenju.

Z omenjenim programom AquaVallis HTZ Velenje posega na področje pitne vode oziroma čiščenja vod, pri čemer s pomočjo filtrov, izdelanih na osnovi nanotehnologije, iz vode odstranjujejo viruse, bakterije in težke kovine. Za to akcijo smo se odločili zaradi težav, ki jih je Pediatrična klinika v preteklosti imela zaradi prisotnosti legionele v vodi. Pitnik so v HTZ Velenje razvili v sodelovanju s partnerjema iz Tomska v Rusiji – Inštitutom za napetostno fiziko in raziskavo materialov ISPMS in podjetjem AQUAZONE LTD – ter s Kemijskim inštitutom v Ljubljani pri izdelavi testov in analiz ter z Zavodom za zdravstveno zavarovanje v Celju pri testiranju vzorcev.

HTZ Velenje je za izdelke AquaVallis že prejel več nagrad na sejmih Megra in Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Kakovost filtracije so v HTZ Velenje preverili na Kemijskem inštitutu v Ljubljani in zagotovljena je bila 99,999999- do celo 100-odstotna čistost vode. Nanofiltri odstranjujejo vse delce, bakterije in viruse na elektrostatičnem principu. Zelo so primerni za filtracijo vode pri zunanji uporabi (pohodniki, vojska), v gospodinjstvih in industriji. Blagovna znamka AquaVallis pa od letošnjega leta dalje sodi tudi pod evropsko zaščito.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas