03.06.2010

HTZ Velenje s programom AquaVallis na 5. otroški varnostni olimpiadi v Mariboru

Projekt Otroška varnostna olimpijada je bil v letošnjem letu že peti po vrsti. Na finalni prireditvi, ki je bila 3. junija 2010, na prireditvenem prostoru pri Osnovi šoli Sladki vrh, se je predstavilo tudi podjetje HTZ Velenje s programom AquaVallis.

Udeležencem olimpijade so predstavili otrokom prijazen pitnik Pingo AquaVallis, ki je namenjen najmlajšim in je še posebej primeren za uporabo v vrtcih, šolah, nakupovalnih centrih, otroških zabaviščnih centrih, zdravstvenih domovih, otroških bolnišnicah in povsod, kjer želijo otrokom ponuditi nekaj več. Z vgradnjo filtracijskega sistema AquaVallis je ponujena popolna zaščita pred težkimi kovinami in morebitnimi okužbami z vodo. Ne glede na vhodno vodo je izhodna voda vedno neoporečna in ustrezna s standardi o pitni vodi v Republiki Sloveniji.

Ker otroci vsakodnevno zaužijejo premalo vode, oziroma raje posegajo po sladkih in nezdravih sokovih ali nektarjih, je pitnik Pingo AquaVallis izvrsten »pripomoček«, da naše naslednike že v otroštvu navadimo na vsakodnevno zadostno zaužitje najprimernejše tekočine – čiste vode.

Organizator olimpijade je bila Policijska uprava Maribor v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mesnte občine Maribor. Letošnje olimpijade se je udeležilo 200 otrok tekmovalcev z mentorji ter številni domačini in gostje, tudi iz sosednje Avstrije. Prisotni so bili tudi ravnatelji, župani, predstavniki različnih institucij ter sodelujočih družb in donatorji.