SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.06.2010

Premogovniku Velenje zlato in srebro za inovacije v SAŠA regiji

Inovatorji iz Skupine Premogovnik Velenje so se uvrstili med najboljše v SAŠA regiji. Na slavnostni podelitvi priznanj in diplom za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2009, ki jo je Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica 22. junija organizirala v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju, so bili zlati in srebrni.

Med 21 tekmovalnimi inovacijami sta bili nagrajeni tudi dve iz hčerinske družbe Premogovnika Velenje HTZ Velenje. Zlato priznanje je prejela HTZ Velenje s programom AquaVallis za inovacijo »Športna plastenka AquaVallis«. Gre za pripomoček, ki lahko v ključnih trenutkih zagotovi čisto, pitno in varno vodo. Avtorji te inovacije so: Alen Žolgar, Matjaž Ravnjak, Tamara Majstorović, Bojan Voh, Bojan Šmuc, Matej Tomšič, Janez Vrtovšek, mag. Aleš Dremelj in Brigita Gril.

S srebrnim priznanjem je bila nagrajena inovacija »Rokavica VIBRA STOP« iz Skupine Premogovnik Velenje. Avtorji te inovacije so: Stanislav Čas, Miro Tisnikar, Bernarda Oštir, Bojan Voh, Andrej Goršek, mag. Aleš Dremel, Brigita Gril in zunanja sodelavca Ivan Jerman ter Bogdan Plesničar.

V Skupini Premogovnik Velenje ocenjujejo, da je poleg številčnosti inovacij opazna tudi rast kakovosti inovacij, kar je odraz načrtnega negovanja inovativne klime oziroma sistematičnega spodbujanja stalnih izboljšav in inovacij.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas