SKUPINA PV

Sporočila za medije

25.11.2010

Odprto pismo Sindikata Premogovnika Velenje direktorju Direktorata za energijo Janezu Kopaču

Sindikat Premogovnika Velenje je pred nedavnim prejel informacije, da Janez Kopač, direktor Direktorata za energijo pri Ministrstvu za gospodarstvo, in Jadranko Medak, predsednik Nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne, izvajata intenziven pritisk na Komisijo za ugotavljanje zalog in virov mineralnih surovin, ki je 31. 3. letos Premogovniku Velenje izdala Potrdilo o stanju zalog in virov mineralnih surovin. To potrdilo dokazuje, da potrjene odkopne zaloge na dan 31. 12. 2008 znašajo 131.670.000 ton premoga. To zadošča za potrebe bloka 6 do konca njegovega obratovanja, saj bo ta v svoji življenjski dobi potreboval približno 92 mio ton premoga.
Janez Kopač vztrajno širi laži in dezinformacije tako o strokovnosti zaposlenih v Premogovniku Velenje, o odkopnih zalogah premoga v pridobivalnem območju PV kot tudi o kurilni vrednosti in predvidenih stroških.
S temi očitnimi neresnicami državni uradnik zavaja tako pristojno ministrico kot Republiko Slovenijo in vso slovensko javnost. V Sindikatu Premogovnika Velenje smo razočarani in zgroženi nad ravnanjem Janeza Kopača, zato od njega zahtevamo, da vrne rudarsko uniformo, s katero je bil leta 2003 častno sprejet v našo rudarsko bratovščino. Trdno smo prepričani, da s tem, ko dvomi v znanje in strokovnost ljudi, ki so se izobraževali na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, in ne verjame, da so to največji strokovnjaki na področju rudarstva v Republiki Sloveniji kakor tudi v širši regiji, škoduje tem strokovnjakom in ustanovi tako v poslovnem kot osebnem smislu. S takšnim odnosom pa povzroča škodo tudi vsem rudarjem, ki so si s poštenim in težkim delom prislužili čast nositi rudarsko uniformo.
Po teh dejanjih, katerim smo priče v zadnjem času in je njihov glavni akter prav direktor direktorata za energijo, v Sindikatu Premogovnika Velenje ZAHTEVAMO, da uniformo vrne, saj ni vreden, da bi jo nosil.
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas