SKUPINA PV

Sporočila za medije

18.03.2011

Energični Greentown jazz band navdušil na 3. abonmajskem koncertu Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

V okviru abonmajske koncertne sezone Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje je v četrtek, 17. marca, v Domu kulture Velenje potekal že 3. koncert. Godbeniki so tokrat oder prepustili članom Greentown jazz banda, vrhunskim glasbenikom, ki že desetletja igrajo tradicionalen jazz, katerega zibelka je New Orleans. Zasedba velja za eno najboljših tradicionalnih jazz skupin v Evropi. S svojimi nastopi so navdušili tudi občinstvo drugod po svetu, saj se udeležujejo različnih jazz festivalov, v Ameriki pa imajo tudi svoj »fan club«.

Trenutno zasedbo Greentown jazz banda, ki je bil ustanovljen leta 1982, sestavljajo Borut Bučar (klarinet, vodja zasedbe), Lado Rebrek (kontrabas), Marko Petrušič (klavir), Dominik Kranjčan (trobenta), Marjan Petrej (pozavna) in Aleš Kajtna (bobni).

Njihova tradicionalna glasba izraža življenjskost in zagon ter na svojstven način povezuje obdobje raggea z bluesom, swingom vse do dixielanda. Igranje glasbenikov je tekoče, zvok nezamenljiv in temelji na odličnem obvladovanju inštrumentov in visoki stopnji muzikaličnosti ter mojstrski improvizaciji, tudi pri samih solistih, ki so bili vsi po vrsti izjemni.

Vrhunski kulturni dogodek je tako ogrel vse ljubitelje dobre in energično odigrane glasbe, saj je celotna dvorana dobesedno valovala ob njihovih izvrstnih interpretacijah skladb. Ljubitelji jazza so bili navdušeni nad stilsko raznolikostjo in zanimivim pristopom, zato lahko le potrdimo besedam, ki so jih izrekli pred časom: »Mi ne igramo not, mi igramo glasbo!«, kar je bilo čutiti v vsaki skladbi posebej.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas