SKUPINA PV

Sporočila za medije

22.06.2011

HTZ Velenje osvojil zlato priznanje za inovacijo v SAŠA regiji, Premogovniku dve srebrni

V torek, 21. junija 2011, je na Velenjskem gradu potekala slavnostna podelitev priznanj in diplom za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2010. HTZ Velenje je osvojil zlato priznanje za Drobilnik premoga PV – HTZ, Premogovnik Velenje pa dve srebrni za inovaciji Mehanizirana podgradnja jamskih prog s pomočjo podajalnika lokov PL08 – PV in Avtomatizacija transporterjev premoga na pripravskih deloviščih.

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je letos v ocenjevanje prejela 14 predlogov iz osmih podjetij, podelila pa štiri zlata priznanja, pet srebrnih in pet bronastih. Nagrade za najboljše inovacije so podelili predsednik Komisije za ocenjevanje inovacij pri SŠGZ Bojan Stropnik, župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, in županja Občine Nazarje Majda Podkrižnik. V svojem govoru je Stropnik obrazložil kriterije po katerih je ocenjevala komisija in ocenil, da je bil odziv na 12. zaporedni razpis dober.
Dr. Cvetka Tinauer, predsednica SŠGZ, je z besedami »inovativnost ni strošek, inovativnost je naložba,« poudarila pomen inovacij za izhod Slovenije iz krize. Kontič se je strinjal glede pomena inovacij in dejal, da je inovativnost prednost, ki nas lahko popelje v prihodnost, ki si jo želimo. Alenka Avberšek, izvršna direktorica v Gospodarski zbornici Slovenije pa je ob čestitkah inovatorjem povedala še, da je tisti, ki je pravočasno vlagal v razvoj tehnologije in ljudi danes velik zmagovalec.
Avtorji zlatega Drobilnika premoga PV – HTZ, ki se nahaja na pripravskih deloviščih v jami in je namenjen drobljenju velikih kosov premoga, so Bojan Jezernik, Janko Avberšek, Miro Tisnikar, Danilo Jezernik, Dušan Čižmek, Anton Kotnik, Simon Dobaj, Miran Skledar, Bogomir Trebičnik, Daniel Šibanc in Danilo Rednjak. Srebrni projekt, Mehanizirana podgradnja jamskih prog s pomočjo podajalnika lokov PL08 – PV, je prilagojen potrebam uporabnikov pri izdelavi jamskih prog, čigar inovatorji so Simon Dobaj, Bojan Jezernik, Dušan Čižmek, Franjo Mazaj, Miran Skledar, Bogomir Trebičnik, Kotnik Anton in Iztok Navršnik. Nosilci prav tako srebrne inovacije, Avtomatizacija transporterjev premoga na pripravskih deloviščih, s sodobno krmilno opremo, so Anton Kotnik, Danijel Šibanc, Matjaž Krenker, mag. Boštjan Škarja in Uroš Verdel.

Nagrade za najboljše inovacije že od leta 2000 podeljuje SŠGZ. Priznanja so razdeljena v štiri kategorije – zlata, srebrna in bronasta ter diplome. Skupina Premogovnik Velenje pri razpisu uspešno sodeluje že od samega začetka.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas