SKUPINA PV

Sporočila za medije

06.09.2011

Zvoki Rudarskega okteta Premogovnika Velenje v Franciji

Rudarski oktet Premogovnika Velenje že več kot 30 let neguje slovensko pesem, predvsem rudarsko, in jo uspešno prenaša tudi preko meja. Med 8. in 12. septembrom 2011 se bodo člani okteta odzvali povabilu Comite d'Organisation d'Echanges Internationaux (COEI) in obiskali z Velenjem pobrateno francosko mesto Vienne.

COEI je člane Rudarskega okteta Premogovnika Velenje povabil z namenom sodelovanja na festivalu Euromusic, na katerem bo poleg njih gostovalo še 6 skupin iz celotne Evrope. V času svojega gostovanja se bo oktet predstavil na dveh koncertih, ki se bosta odvijala v mestu Vienne, ter na koncertu v njegovi okolici, v kraju Septème.

Rudarski oktet Premogovnika Velenje je nastal oktobra 1979, ko so sodelavci v velenjskem premogovniku združili veselje do petja. Od leta 1999 naprej je vodenje okteta prevzela prof. Danica Pirečnik. V času svojega delovanja so člani okteta obogatili in  razširili svoj repertoar od stanovske, narodne in umetne, renesančne, čitalniške, romantične, domovinske, sodobne, slovenske in tuje pesmi do črnske duhovne, sakralne in nabožne, popevke in celo narodno-zabavne pesmi. S širokim naborom pesmi in kvalitetno izvedbo le-teh vedno znova dokazujejo, da se uvrščajo med vrhunske pevske zasedbe.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas