SKUPINA PV

Sporočila za medije

28.09.2011

Pihalni orkester Premogovnika Velenje bo nastopil na mednarodnem festivalu na Poljskem

Pihalni orkester Premogovnika Velenje bo v času med 29. septembrom in 2. oktobrom 2011 gostoval v Krakowu na Poljskem, kjer se bo udeležil 3. Mednarodnega festivala zborov in orkestrov Cracovia Music Festival. Na mednarodnem festivalu bodo prisotni številni orkestri in zbori iz vsega sveta. Pihalni orkester Premogovnika Velenje bo s svojim koncertom v Cerkvi sv. Petra in Pavla v starem delu mesta festival tudi uradno odprl. Velenjski orkester se bo predstavil s sakralnim programom, v katerem bodo pod vodstvom dirigenta Matjaža Emeršiča nastopili solisti: na trobenti Marko Novak in Alojz Kompan, na oboi Tanja Mršnjak Petrej in na baritonu Anton Vrzelak.

Člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje delujejo že 92. leto. Njihova zgodba je s svojo kvaliteto že zdavnaj prerasla okvire kraja, v katerem deluje. Vse več je ljudi, ki prisluhnejo njihovi vrhunsko izvedeni glasbi. Pihalni orkester Premogovnika Velenje je svoj sloves zelo kakovostnega orkestra potrdil tudi na  mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v koncertnem igranju, ki je lani oktobra potekal v Velenju in katerega se je udeležilo 20 pihalnih orkestrov iz Avstrije, Švice, Hrvaške, Madžarske, Poljske in Slovenije. Orkestri so tekmovali, razporejeni v tri težavnostne kategorije, njihov nastop pa je ocenjevala strokovna žirija. V najtežji kategoriji A je osvojil največ točk in dobil zlato plaketo s pohvalo.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas