14.10.2011

Papirus za najboljšo naslovnico internemu glasilu Premogovnika Velenje Rudar

Slovensko društvo za odnose z javnostmi je med 12. in 14. oktobrom že 15. zapored organiziralo Slovensko konferenco o odnosih z javnostmi (SKOJ). Na največjem strokovnem srečanju slovenskih komunikatorjev v Podčetrtku so tudi letos drugi dan konference zaključili s podelitvijo nagrad najboljšim internim glasilom Papirus. Nagrado Papirus 2011 je v kategoriji najboljša naslovnica prejel Rudar, interno glasilo Premogovnika Velenje. Avtor fotografije na naslovnici je Ivo Hans Avberšek, oblikovalec Rudarja iz Studia HTZ.

Na zmagovalni naslovnici časopisa Rudar je napis ODKRIVAMO, ki ga je Kulturno društvo prostoRož iz Ljubljane v septembru 2010 postavilo na deponijo premoga ob prometni industrijski cesti na relaciji Velenje–Šoštanj. Simbolično smo z njo želeli prikazati izreden pomen premoga in Premogovnika Velenje za mesto Velenje in tudi širšo okolico. Zmagovalna naslovnica je prejela 4 najvišje ocene v 7 kategorijah, in sicer za: motiv, tehnično izvedbo, komunikacijo oz. sporočilnost ter uresničevanje koncepta.
Avtor fotografije na nagrajeni naslovnici je Ivo Hans Avberšek, ki je ob prejemu nagrade dejal: »Po dveh prvih mestih za najboljši fotografiji sem nagrade za najboljšo naslovnico zelo vesel, saj predstavlja korak naprej. Ker nagrajena naslovnica Rudarja vključuje tudi mojo fotografijo, ta nagrada predstavlja potrditev tako na oblikovalskem kot tudi na fotografskem področju.«
Rudar je sicer osvojil tudi 2. mesto v kategoriji najboljša fotografija, avtorja Mirana Beškovnika iz Premogovnika Velenje, na kateri je predstavljeno najzmogljivejše hidravlično podporje v jami velenjskega Premogovnika, ter 9. mesto v kategoriji internih glasil.
Premogovnik Velenje je družbeno odgovorno podjetje, kar se kaže tudi v kvalitetnem internem komuniciranju z dolgoletno tradicijo. Časopis Rudar izhaja od leta 1953, 22. oktobra 1975 pa je prvič začel oddajati tudi interni radio. V podjetju se zavedamo pomembnosti vloge internih medijev in tega, da so zaposleni prva in hkrati najzahtevnejša javnost, ki s svojim odnosom do podjetja določa tudi način komuniciranja navzven.

Nagrajena naslovnica internega glasila Rudar. (178 KB)