SKUPINA PV

Sporočila za medije

05.12.2011

V Velenju 7. štafetni tek sv. Barbare

V nedeljo, 4. decembra 2011, je Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje priredilo 7. tradicionalni štafetni tek sv. Barbare, ki je potekal v okolici Škalskega jezera v Velenju, po tekaških poteh okoli ugrezninskih jezer Premogovnika Velenja. Skupno je tekmovalo kar 58 ekip oziroma 232 tekačev.
Start teka mešanih ekip na 13-kilometrski progi (4 krogi po 3,25 km) je bil pri pomožnem stadionu ob 10. uri. Vsaka ekipa je štela 4 člane, od teh je morala biti vsaj ena ženska članica. Tekmovanje je potekalo v absolutni kategoriji ter štirih posameznih kategorijah: kategorija atletskih klubov in šol, kategorija do 119 let, kategorija od 120 do 199 let in kategorija nad 200 let skupne starosti vseh štirih tekačev.
Zmagovalci absolutno so bili AK Velenje (S. Kurmanšek, J. Smonkar, J. Kramer in K. Kolar) s časom 47:11, sledil je Koroški atletski klub (B. Fužir, P Lihteneger, T. Glavič in T. Grilc) s časom 47:54. Tretje mesto absolutno so osvojili ŠRK Celje – ledolomilci (S. Ivančič, D. Čičič Ocvirk, N. Butala in A. Pudgar) s časom 48:53.
V kategoriji atletskih klubov in šol je slavila ekipa Koroški atletski klub, v kategoriji do 119 let je slavila ekipa AK Velenje, v kategoriji od 120 do 199 let je slavila Koroška ekipa. V kategoriji nad 200 let skupne starosti vseh štirih tekačev je slavila ekipa Rožič I. Najstarejša ekipa Koroški tigri, ki je skupno štela 270 let, je pritekla 46. mesto. Najmlajša ekipa, s komaj 39 leti, je zasedla 54. mesto.
Velenjski rudarji so zasedli 9. mesto absolutno in 2. mesto v kategoriji nad 200 let, kot ekipa Premogovnik I (čas: 54:55), v sestavi: S. Barber, S. Meža, F. Podkrajšek in D. Kralj. Druga najboljša ekipa iz Premogovnika Velenje je bila ekipa Rudarski oktet (čas: 55:45), v sestavi: S. Mandič, M. Meža, T. Zupanc in S. Frankovič, ki je zasedla 11. mesto absolutno in 3. mesto v kategoriji med 119 in 200 let.
V imenu organizacijskega odbora je Robert Lah, predsednik Športnega društva Skupine Premogovnik Velenje povedal, da je udeležba v letošnjem letu rekordna: »V letu 2005, ko je bil tek sv. Barbare prvič organiziran, je bilo samo 50 tekačev. Sedaj število tekačev vsako leto narašča. Zasluge za tako dobro obiskanost so v dobri organiziranosti, sproščenem vzdušju in dobro urejeni progi okoli jezera, ki tekače privlači v vseh letnih časih.« Tradicijo teka bodo nadaljevali tudi v prihodnjih letih, saj se je tek že tako dobro prijel med tekači, da so ga vpisali v svoj osebni tekaški koledar, kar je za organizatorje zelo spodbudno in jim daje zalet za organizacijo prihodnjih tekov sv. Barbare.
Stane Meža, gonilna sila teka sv. Barbare, ki tudi sam teče že 19 let, je ob tem povedal, da ga veseli število prijavljenih, kar je za rekreativni tek več kot odlično in potrjuje dejstvo da je tek sv. Barbare eden večjih v poplavi rekreativnih tekov v Sloveniji: »V Športnem društvu Skupine Premogovnik Velenje bomo tudi v prihodnje nadaljevali s tem tempom in prisluhnili trendom na področju rekreacije. Letos smo več pozornosti posvetili prireditvenemu prostoru, ki je bil zelo lepo pripravljen.« Za prihodnja tekmovanja si je zaželel, da bi se še več nekdanjih sodelavcev in sedanjih upokojenih »kameradov« udeležilo teka sv. Barbare, saj jih kar nekaj vsakodnevno teče okoli jezera.

Vsak od tekmovalcev je prejel spominsko medaljo, topel obrok in čaj. Prve tri ekipe v absolutni kategoriji so prejele pokal in medalje. Medalje so prejele tudi prve tri ekipe po tekmovalnih kategorijah. Najmlajša in najstarejša ekipa sta prejeli praktična darila. Za udeležence teka so organizirali tudi podzemno pustolovščino oziroma brezplačen ogled Muzeja premogovništva Slovenije.

 
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas