SKUPINA PV

Sporočila za medije

16.12.2011

Nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju in obisk dedka Mraza

Mesec december je v Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju že tradicionalno praznično obarvan in tudi letošnji ne bo izjema. Popestrili ga bodo z zanimivimi dogodki tako za odrasle kot za otroke. Med drugim vas v soboto, 17. decembra, vabijo na nočni ogled muzeja, ustvarjalne otroške delavnice, predstavo, obiskal pa jih bo tudi dedek Mraz.

Tradicionalni nočni ogled Muzeja premogovništva Slovenije bo tokrat v soboto, 17. decembra, potekal med 14. in 20. uro. Pridružil se bo tudi dedek Mraz, ki bo izpolnjeval drobne otroške želje, skrbel za vedro in praznično razpoloženje, pri tem pa mu bo pomagal Ligi, maskota Premogovnika Velenje. Posebni zanimivosti bodo vodiči, ki bodo na ta dan oblečeni v stara rudarska oblačila, ter metanje kocke sreče, s katero si lahko omogočite brezplačen ogled muzeja ali darilo.

Ob 16. uri se bodo pričele Bergmandeljčeve ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo potekale pod vodstvom ilustratorke Urške Stropnik. Otroci bodo lahko ustvarjali v delavnici, ki bo pripravljena v sodelovanju z Odborom za kulturo Premogovnika Velenje. Za še bolj praznično vzdušje bodo ob 18.30 uri poskrbeli člani gledališke skupine KUD Dudovo drevo Velenje, ki bodo uprizorili predstavo za otroke z naslovom Razkačen poskok. Predstavo financira Sindikat Premogovnika Velenje.

Do 20. decembra bo v beli garderobi na ogled razstava del slovenskih likovnih ustvarjalcev – Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada. V tamkajšnji črni garderobi pa si lahko od 15. decembra dalje ogledate razstavo Ane Ojsteršek na temo rudarski portret. Razstava bo na ogled do konca januarja 2012.

Informacije in rezervacije so možne preko številke 03 5870 997.

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas