SKUPINA PV

Sporočila za medije

23.12.2011

Luč miru v Premogovniku Velenje

Luč miru iz Betlehema, decembrska akcija s sporočilom miru in medsebojne povezanosti, prihaja med Slovence že enaindvajseto leto zapored. V Premogovniku Velenje so Luč miru sprejeli v četrtek, 22. decembra 2011. Člane Rodu Jezerskega zmaja Velenje je sprejel predsednik Uprave dr. Milan Medved s sodelavci.

Naslov letošnje akcije »SVETim ZA VSE« nas želi opomniti, da je svet ustvarjen za vse ljudi in da naj gradimo takšne medsebojne odnose, da se bomo čutili sprejete in zaželene.
»Simbolika luči je za nas velikega pomena, saj rudarjem v globinah zemlje kaže svetlobo v temi. Velenjski rudarji kopljejo premog 400 do 500 metrov globoko pod zemljo in ravno luč na koncu predora je rudarjem vodilo k izhodu oziroma k svetli prihodnosti,« je ob tem povedal predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved. Hkrati je izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da skavti in taborniki svoje poslanstvo opravljajo s takšnim veseljem kot rudarji svoje delo.

Že od samega začetka je »Luč miru iz Betlehema« dobrodelna akcija, ki vsako leto s prostovoljnimi prispevki pomaga dobrodelnim ustanovam, organizacija ali posameznikom. Akcijo pripravlja Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov v sodelovanju z Zvezo bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Zvezo tabornikov Slovenije – nacionalno skavtsko organizacijo in Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas