SKUPINA PV

Sporočila za medije

30.01.2012

Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje že tradicionalen

Pester glasbeni utrip v Velenju, ki se v letošnjem letu uvršča med eno od šestih slovenskih mest v okviru Evropske prestolnice kulture, je zaznamoval še en vrhunski dogodek. Domači godbeniki so namreč v soboto, 28. januarja 2012, v Domu kulture Velenje pripravili že tradicionalni novoletni in drugi abonmajski koncert v koncertni sezoni 2011/2012.

Novoletni koncert so popestrili trije solisti, in sicer Irena Yebuah Tiran – sopran, Anja Kožuh na alt saksofonu in Neva Beriša na flavti. Anja KOŽUH in Neva BERIŠA sta mladi in že uveljavljeni glasbenici, ki predstavljata trdni temelj orkestra ter s svojim znanjem dosegata uspehe na tekmovanjih, tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Tokratna osrednja solistka pa je bila mednarodno uveljavljena sopranistka Irena YEBUAH TIRAN, ki se je skupaj z orkestrom predstavila v štirih skladbah. Poleg zanimivega solističnega programa, ki predstavlja stalnico v programu orkestra, so na svoj račun prišli tudi ljubitelji jazza, južnoameriških ter lahkotnejših zabavnih ritmov.

Izjemen energetski naboj med člani Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in njihovim dirigentom Matjažem Emeršičem tudi tokrat ni v nabito polni dvorani velenjskega hrama kulture pustil ravnodušnega prav nikogar. Velenjski godbeniki so v sodelovanju s tremi solistkami pripravili res odličen koncert, poln energije, navdušenja in zanosa, tudi stoječih ovacij.

Že več kot 9 desetletij člane orkestra združuje glasba. Pred šestimi leti so zaorali ledino z uvedbo abonmaja, v okviru katerega pripravljajo odlične in odmevne koncerte. Orkester ima za seboj številna tekmovanja, koncerte ter nastope doma in v tujini. V svoji dolgoletni zgodovini je nanizal številna priznanja in nagrade, na katere so lahko upravičeno ponosni in ki potrjujejo sloves zelo kakovostnega orkestra.
V okviru abonmajskega programa koncertne sezone 2011/2012 bosta na sporedu še dva koncerta. 7. marca boste lahko v veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje pod taktirko Rudolfa Strnada prisluhnili Big Band orkestru Slovenske vojske. Pihalnemu orkestru Premogovnika Velenje pa boste lahko ponovno prisluhnili 10. maja, ko bodo prav tako v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje s pomladanskim koncertom zaključili tokratno koncertno sezono.


Mednarodno uveljavljena sopranistka Irena YEBUAH TIRAN je skupaj s Pihalnim orkestrom Premogovnika Velenje navdušila nabito polno dvorano velenjskega Doma kulture.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas