20.03.2012

6. srečanje »ljubiteljev smučanja po starem« na Golteh

Na Golteh se je  v soboto, 17. marca, v mrzlem marčevskem dopoldnevu zbralo okrog 100 »ljubiteljev smučanja po starem« iz cele Slovenije. Sestali so se na tradicionalnem, letos že šestem, srečanju ljubiteljev smučanja po starem. Tekmovali so tako v spretnostnem smučanju okoli ovir kot v skokih. Izvirnih, starodobnih kostumov je bilo na pretek, prav tako tudi smuči, ki jih lahko danes vidimo le še v kakšnem muzeju. Najbolj so se tekmovanja veselili otroci, ki takšnih »starih dil« niso videli nikoli v življenju.

Da se da dosegati zavidljive rezultate na starejših smučeh, so dokazali tekmovalci, ki so srečanje »vzeli« zelo resno in so se na ta dogodek pripravljali dobre mesece vnaprej in se s svojimi rezultati postavili ob bok »modernim smučarjem«.

Ob zaključku in podelitvi »starodobnih pokalov ter medalj« so si obljubili, da se naslednje leto zopet snidejo na Golteh.