SKUPINA PV

Sporočila za medije

03.04.2012

Tri prestižna priznanja za Golte

Golte je zmagovalec Skiareatesta v urejenosti smučarskih prog ter prejemnik zlata za priljubljeni alpski hotel in restavracijo hotela Golte. Upravljavec leta 2012 je Ernest Kovač.

Zimsko-letni turistični center Golte se je v  zimski sezoni 2011/2012 pridružil mednarodnemu ocenjevanju smučišč Skiareatest. Je zmagovalec v kategoriji urejenosti smučarskih prog ter prejemnik zlatega priznanja za priljubljeni alpski hotel in restavracijo hotela Golte. Upravljavcem leta 2011, direktorjem centrov Obereggen v Dolomitih ter Zillertal in Wildschönauer na Tirolskem, se je pridružil direktor centra Golte Ernest Kovač, ki je prejel laskavi naziv upravljavec leta 2012.

V zimski sezoni 2011/2012 je potekalo ocenjevanje 28 smučišč iz različnih regij, s čimer so bili postavljeni visoki standardi kakovosti in varnosti. Golte s kakovostno ponudbo, tehnično opremljenostjo in varnostnimi ukrepi izpolnjujejo zahtevne pogoje ocenjevalne komisije. Le-to je še posebej navdušila edinstvena ponudba v Evropi »z žičnice naravnost v hotel«, s katero omogočajo gostom neoviran prehod iz smučišča do ekološko prijaznega hotela s štirimi zvezdicami, ki obiskovalcem ponuja gastronomska ter wellness razvajanja. Osvojenih 5,7 točk od možnih 6 je odličen pokazatelj, da je Golte vredno obiskati in, kot pravi njihov slogan, izkoristiti dan.

Pri projektu Skiareatest gre za anonimno ocenjevanje smučarskih centrov v Sloveniji, Avstriji, Švici, Italiji in Franciji, s katerim pridobijo podatke o kakovosti njihove ponudbe. Ocenjevanje se ne nanaša zgolj na kvaliteto in tehnično opremljenost smučišč, ampak zajema celotno ponudbo centrov, vključno z gostoljubnostjo osebja, animacijskimi programi, gostinsko ponudbo in drugim. Tokrat je smučarske centre ocenjevalo okoli 220 strokovno usposobljenih ocenjevalcev. Več o rezultatih testa na www.skiareatest.com.

Direktor Zimsko-letnega turističnega centra Golte Ernest Kovač ima več desetletne izkušnje na področju upravljanja z žičnicami. Kovač meni, da so prejeta priznanja velika spodbuda za nadaljnje delo in potrditev njihove vizije oz. uresničitve le-te: »Priznanja so zasluga vseh sodelavcev v družbi Golte ter v Skupini Premogovnik Velenje, ki so sodelovali pri načrtovanju in izvedbi projektov, saj brez tega ne bi mogli nuditi tako kakovostnih storitev. Zahvala gre tudi lastnikom, vodstvom povezanih družb ter nadzornemu svetu za podporo pri uresničevanju naših načrtov.« Priznanja imajo toliko večjo težo, saj so bila podeljena s strani strokovnjakov, ki se v mednarodnem prostoru ukvarja s tovrstno dejavnostjo. »Pomembna je celotna ponudba, ne le posamezni segmenti. Ni pomembna zgolj dolžina prog in letnik izdelave žičniških naprav, ampak celotna zgodba, ki jo ponuja posamezni center. Naš cilj je zadovoljni gost, ki se bo rad vračal in nas priporočal tudi svojim prijateljem in znancem,« je še dejal Kovač. V prihodnosti načrtujejo tudi preizkus kakovosti poletne ponudbe, saj ponudba v poletnem času nudi največ možnosti za razvoj centra. Kovač meni, da je primerjava tradicije in izkušenj z najboljšimi v prostoru velik izziv: »Tekmovanja in priznanja postavljajo Golte na evropski zemljevid, kar pomeni nove reference in odpiranje novih možnosti tudi do zahtevnejših trgov, s tem pa doseganje boljših prodajnih pogojev. Organizator testiranja želi pripraviti podelitev priznanj za leto 2014 na Golteh, ker za nas pomeni novo priznanje, hkrati pa velik izziv.« Zelo spodbuden pa je tudi odziv njihovih gostov na rezervacijskih portalih Booking.com in Tripadvisor, kjer prejemajo odlične ocene.

Zimsko-letni turistični center Golte ponuja obilo športnih in rekreativnih užitkov v čudoviti naravi v vseh letnih časih za vse generacije, zato vabljeni, da jih obiščete tudi v prihodnjih mesecih.


Upravljavec leta 2012 je direktor Zimsko-letnega turističnega centra Golte Ernest Kovač.
   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas