SKUPINA PV

Sporočila za medije

11.10.2012

Premogovnik Velenje na mednarodnem hišnem sejmu

Premogovnik Velenje in Tevel v sodelovanju s podjetji Bartec Varnost, ETI in STTIM od 16. do 18. oktobra 2012 organizirata mednarodni hišni sejem v Kisovcu pri Zagorju ob Savi. Hišni sejem predstavlja za vse sodelujoče izjemno priložnost za predstavitev tehnologij, produktov in znanja skrbno izbranim obstoječim in potencialnim poslovnim partnerjem.

Začetek uradnega dela mednarodnega hišnega sejma bo v sredo, 17. oktobra 2012, ob 9.20, ko bo udeležence uvodoma pozdravil direktor podjetja Tevel Iztok Živko. Prisotne bodo nagovorili še župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, direktorica Gospodarske zbornice Slovenije – Območne zbornice Zasavje Staša Baloh Plahutnik in predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved. Po predstavitvah sodelujočih podjetij – Tevel in povezane družbe Teveluks, Premogovnik Velenje, Bartec Varnost, ETI ter STTIM – bodo od 12. ure dalje potekali dvostranski pogovori. Udeleženci si bodo ogledali tudi sejemske predstavitve in se odpravili na voden ogled Zasavja. V četrtek, 18. oktobra, bodo sodelujoči imeli možnost strokovnega ogleda enega izmed naslednjih podjetij – Eti Elektroelement, Bartec Varnost oziroma Premogovnik Velenje.

Nekaj podatkov o sodelujočih podjetjih:
Podjetje Tevel iz Kisovca ima bogate izkušnje s področja načrtovanja in izvajanja protieksplozijske zaščite, zato se bo predstavilo z inovativnimi rešitvami za detekcijo plina in avtomatizacijo tehnoloških procesov v rudnikih s podzemno eksploatacijo.
Premogovnik Velenje bo kot eden izmed najbolj modernih rudnikov na svetu predstavil Velenjsko odkopno metodo, razvoj novih tehnologij za vrtanje in možnosti za optimizacijo procesov za povečanje učinkovitosti in varnosti v rudnikih premoga z uporabo najnovejše informacijske in komunikacijske tehnologije. Predstavili bodo tudi blagovni znamki hčerinske družbe HTZ Velenje, in sicer vodne filtre z vgrajenim mikrobiološkim filtracijskim sistemom Aquavallis ter moderna delovna oblačila in oblačila za prosti čas Modeo.
Bartec Varnost iz Zagorja ob Savi s svojimi komponentami in sistemi ščiti ljudi, okolje, stroje in naprave. Predstavili se bodo s svojimi glavnimi proizvodi, kot so elektromotorji, elektrooprema za rudarstvo, elektromaterial, inženiring in servis. Sicer oskrbujejo podjetja na področjih petrokemije, kemije, farmacije, strojegradnje in rudarstva.
ETI iz Izlak se bo predstavilo s proizvadnjo naprav za distribucijo električne energije, tehnično keramiko ter orodji in napravami.
STTIM iz Trbovelj bo predstavilo razvoj, izdelavo, sestavo in prodajo opreme za rudarstvo, transport, energetiko, železarstvo in pripravo mineralnih surovin.

 

Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas