SKUPINA PV

Sporočila za medije

20.12.2012

Praznični Rudar

Luč sveta bo v petek, 21. decembra, ugledala zadnja številka časnika Rudar v tem letu. »Izteka se leto 2012, ki nas je naučilo, da zmoremo s skupnimi močmi premagati vse težave«, bralce uvodoma nagovarja predsednik Uprave Premogovnika Velenje dr. Milan Medved. Njegovemu novoletnemu voščilu se pridružujejo tudi poslanici Sveta delavcev in Sindikata.

V rubriki Z delom se vse doseže  smo pripravili zapis o predstavitvi člankov Trajnostni razvoj Velenjske odkopne metode in Razvoj pripravskih delovišč na mednarodnem posvetu na Slovaškem. O zahtevnem letu na področju proizvodnje premoga so podali svoje razmišljanje sodelavci, ki opravljajo različne naloge na različnih odkopih. Izvedli smo zadnjo reševalno vajo v tem letu, na njej so se ponovno izkazali člani Jamske reševalne čete. Vedno pripravljenih je kar 111 jamskih reševalcev, ki so se sposobni spopasti tudi z najbolj zahtevnimi situacijami. Decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev, in takrat je priložnost za obujanje načel rudarske tradicije in podelitev priznanj sodelavcem, ki so v zadnjem letu s študijem ob delu pridobili vsaj visoko stopnjo izobrazbe. Tudi o tem v Rudarju.

Rudarji so s koledarjem Knapi 2013 in provokativni napisi na spodnjicah sporočili, da stojimo trdno in pokončno vse do leta 2054. Ponosni rudarji so se po modni pisti v premogovniškem muzeju sprehodili v delovnih oblačilih in oblačilih za šport in prosti čas ter v spodnjem perilu. Zakaj je modna revija blagovne znamke MÓDEO tako odmevna in kdo vse je sodeloval pri projektu, smo zapisali v Rudarju.

Podjetje smo ljudje, zato tudi tokrat predstavljamo enega izmed sodelavcev, ki verjame v trdo in pošteno delo. Na Internem radiu smo s pomočjo sodelavcev na nov, drugačen način zaželeli rudarjem  varno delo.  Tudi v tem primeru se je znova potrdil rek: »Vsak je za nekaj, knapi smo pa res za vse.« Kdo so tisti izkušeni rudarji, ki so si upali stopiti pred mikrofon, si lahko preberete v decembrski številki Rudarja. Tudi o tem kako smo na pot pospremili pesniški prvenec Ota Gradišnika in odprli razstavo Štirje avtorji na kosu premoga – Rudarski motivi naših sodelavcev, ki z idejami in domišljijo presegajo povprečnost. Med njimi so tudi glasbeniki, ki nam z glasbo lepšajo svet. Obeležili smo 15-letnico Harmonikarskega orkestra Barbara Premogovnika Velenje, ki je skupaj z gosti napolnil prezivnico Muzeja premogovništva Slovenije. V tej rubriki smo zapisali še o obisku učencev zaključnih razredov osnovnih šol, katerim smo predstavili najbolj tipične poklice v rudarstvu in štipendijsko politiko podjetja.

Tudi v Skupini Premogovnik Velenje so bili zelo dejavni. Preberete lahko o geodetskih storitvah PV Investa, pripravi izpiralnih vod za zbiralnice mleka družbe HTZ, sreč(ev)anjih v PV Zimzelenu in prazničnem dogajanju v Muzeju premogovništva Slovenije.

Tretji polčas je ponovno zelo razgiban. Ptujčani veseli našega obiska, Jezero na robu mesta, Vredno pohvale, Sodelovanje podjetja in šole – ključni element zagotavljanja kakovosti, Najlepše klasične melodije v izvedbi Pihalnega orkestra PV, Člani Športnega društva SPV plesali celo noč, Barbarin tek za vse starosti je le nekaj naslovov člankov, ki smo jih zapisali v tej rubriki. Da je branje zakon in da so zapisane besede naše ogledalo pa že tako vemo.

Tudi v Premogovniku Velenje se je pisalo leto 2012. Pomembnejše dogodke smo zapisali v praznični številki Rudarja, ki smo ga zaključili z naslednjim voščilom: »Novo leto je kot nov nepopisan list v knjigi želja. Želimo vam, da bi ta list popisali s čim lepšimi spomini na minulo leto in z lepimi željami za prihodnost!«

Več na http://www.rlv.si/si/files/default/Rudar/2012/RUDAR_11_2012_edit.pdf.

   
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas