SKUPINA PV

Sporočila za medije

27.06.2013

Junijski Rudar sporoča »rudarji praznujemo«

Rudarji praznujemo, je naslov uvodnika tokratne že šeste številke časnika Rudar v jubilejnem letu. Mineva leto od zadnjega praznovanja dneva rudarjev, ki je bilo zelo odmevno, odmevni pa so bili tudi dosežki in rezultati našega dela v zadnjem letu.

V rubriki Z delom se vse doseže sporočamo, da stopamo v korak s časom ter sledimo sodobnim trendom. S čim smo obogatili spletno stran, si preberite v Rudarju. V njem tudi o dogodku skoraj 200 metrov pod zemljo, na katerem smo gostili pesnika, pisatelja in dramatika Petra Rezmana, ki je s knapovskim okoljem preko svojega pisateljskega ustvarjanja v precejšnji meri še vedno prežet. Na Golteh se je odvijalo delovno srečanje razvojno-raziskovalnih projektov, v katerih sodeluje tudi Premogovnik Velenje. Pohvale, ki smo jih prejeli ob koncu srečanja, so dokaz, da smo na pravi poti in da dobro delamo. V tej rubriki smo razjasnili tudi nekaj dilem okrog poklicne pokojnine ter predstavili odbore in komisije v svoji Skupini. Pohvalili smo se tudi z zlatim priznanjem za inovacijo, ki nam ga je podelila Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica.

V rubriki Podjetje smo ljudje poleg že ustaljenih člankov Na obisku in ob 60-letnici Rudarja objavljamo zapis o izletu naj skupin in njihovih vtisih iz Koroške. Z veseljem smo pohvalili dobrodelno akcijo občanov in občank Šoštanja in okoliških krajev, ki so priskočili na pomoč vsem dobro poznani skromni in marljivi ženički. Pobudo, ki je prišla s strani rudarja Aleksandra Kavčnika, smo sprejeli z odprtimi rokami. Vse, ki imate pisateljsko žilico, vabimo k sodelovanju v nagradnem razpisu za najboljše literarno delo z naslovom Rudarski motiv.

Rove v Muzeju premogovništva Slovenije so dodobra »pretresli« odlični stand up komiki. Razlog za to je bil najgloblji spektakel smeha na svetu, ki smo ga pripravili skupaj s Šaleškim študentskim klubom. Kdo vse nas je nasmejal, si preberite v Rudarju. S svojimi programi in dejavnostjo se tudi tokrat predstavlja Skupina Premogovnik Velenje. V HTZ Velenje so prepričani, da nas brez vode ni, so ustanovni član Slovenskonigerijske gospodarske zbornice, v StudiuHTZ pa za vas dosegajo visoke prihranke. PV Invest predstavlja gradbena dovoljenja nekoč in danes, Golte ponujajo zabavo in užitke v neokrnjeni naravi, v PV Zimzelenu pa pletejo drevesa in pripravljajo zelišča.

Tretji polčas tokrat začenjamo z zapisom o srečanju upokojencev. Bili smo tudi na 18. Mednarodnem atletskem mitingu ob prazniku rudarjev ter na spomladanski krvodajalski akciji v Izoli. Predstavljamo še vsestranskega mladeniča, ki je izdelal izjemno zanimivo raziskovalno nalogo »Rudarski žargon – jezik kameradstva«, zanjo je bil tudi nagrajen.

Več o pestrih vsebinah junijskega Rudarja na http://www.rlv.si/si/za-medije/rudar/427.

  
Premogovnik Velenje d.o.o., Partizanska cesta 78, 3320 Velenje, Slovenija, Tel.: +386 (0) 3 8996 100, Faks: +386 (0) 3 5875 007
Email: info@rlv.si  |  Copyright 2008
  |  Kazalo strani  |  Vprašajte nas